|
|
Konu Araçları |
hamur, işleri, mantısıpasta, tarifleri, tatar |
Tatar Mantısı-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tatar Mantısı-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriTatar Mantısı-Pasta Tarifleri ve Hamur işleri MALZEMELER soğan kıyma yoğurt tereyağ 1/2 kg un karabiber kırmızı biber 1 adet yumurta tuz HAZIRLANIŞI Un, yumurta ve bir miktar tuzu, suyla birlikte yoğurun Islak bir bez altında 15 dakika dinlendirin Hazır yufka kalınlığında açın 3 santimlik paraçalara bölün Soğanı kıymanın içine rendeleyin, karabiber ve bir miktar tuz koyun Hazırladığınız kıymayı, nohut iriliğinde koparıp her hamur parçasının üzerine yerleştirin Karşılıklı köşeleri üst üste getirip, bastırın, meydana gelen üçgenin iki ucunu üst üste getirip tekrar bastırın Bu hamurları hafifçe unladığınız bir tepsiye dizin, pişerken şekillerinin bozulmaması için biraz kurumaya bırakın Daha sonra kaynamakta olan suya atıp, 10 dakika pişirin, kepçe ile hafif sulu olacak şekilde alıp, tabaklara koyun Üzerine önce sarmısaklı yoğurt, sonra kırmızı biberli tereyağ gezdirip, servis yapın AFIYET OLSUN! |
Tatar Mantısı-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
10-15-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tatar Mantısı-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriPAMUK POĞAÇA Malzemeler 1 su bardağı sıvı yağ 6 yemek kaşığı şeker 4 çay kaşığı tuz 1 adet yaş maya 1 bardak ılık su 1 bardak ılık süt Aldığı kadar un üzerine yumurta sarısı İç Malzemesi Peynir veya patates ve maydanoz PAMUK POĞAÇA TARİFİ Ilık süt ile ılık suyu karıştırın ve mayayı koyup eritin İçine geri kalan malzemeyi ekleyin ve kulak memesi kıvamından daha yumuşak bir hamur elde edin Hazırladığınız poğaça hamurundan istediğiniz büyüklükte parçalar kopararak içine malzemenizi koyup yağlanmış tepsiye dizin En az 1 saat ılık ortamda mayalanarak kabarmalarını bekleyin Üzerine yumurta sarısı sürüp 180° fırında üzeri kızarana kadar pişirin Fırından çıkan poğaçalarınızı bir kap içinde nemli bir beze sarın |
|