![]() |
Cevizli Ve Çikolatalı Pasta Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cevizli Ve Çikolatalı Pasta TarifiCevizli Ve Çikolatalı Pasta Tarifi Malzemeler 9 Çorba kaşığı tereyağı 2 Kahve fincanı tozşeker 2 Adet yumurta 1 Çay bardağı ılık süt 1 Su bardağı un 100 gr iri çekilmiş ceviz 100 gr gr bütün ceviz içi Çikolata sosu için : 80 gr bitter çikolata 4 Çorba kaşığı süt kreması 1 Çorba kaşığı granül kahve 4 Çorba kaşığı pudraşekeri Hazırlanışı Tereyağını oda ısısında bekletip yumuşatın ve tozşekerle macun kıvamına gelene dek karıştırın ![]() Sütü ekleyip, yumurtaları teker teker ilave edip tel çırpıcı veya mikserle çırpın ![]() Un ve ceviz içlerini ekleyin ![]() Hazırladığınız karışımı yağlanmış kalıba dökün ![]() Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 25-30 dakika pişirin ![]() Soğuyunca ızgara üzerine alın ![]() Çikolatalı sos için ; çikolatayı benmari usulü eritin ![]() Süt kreması, granül kahve ve pudraşekerini ilave edip pürüzsüz bir karışım olana dek karıştırarak pişirin ![]() Ateşten alın ve ılınmaya bırakın ![]() Hazırladığınız keki iki parçaya bölün ![]() İlk kekin üzerine ılık çikolata karışımının yarısını yayın ve ikinci keki üzerine kapatın ![]() Üzerine kalan ılık çikolata dökün ![]() Bütün olan ceviz içlerini ortadan ikiye bölün ![]() Pastanın üzerine yerleştirip, süsleyin ![]() Dilimleyerek servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|