Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hamur, işleri, tarifleri, turtapasta, şeftalili

Şeftalili Turta-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şeftalili Turta-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri




Şeftalili Turta-Pasta Tarifleri ve Hamur işleri

MALZEMELER

yarım kilo tam olgunlaşmamış şeftali

1 su bardağı tozşeker

1 paket tereyağ (veyaa margarin)

3 çorbakaşığı süt

1 su bardağı un

125 gr mısır nişastası

4 gram granüle maya

3 yumurta

50 gr dövülmüş badem

4 Kişilik

HAZIRLANIŞI

Şeftalileri ikiye ayırıp, zar şeklinde doğrayın Tereyağı (veya margarini) ılıtın, tozşekeri kattıktan sonra a uzun süre çırpın Yumurtaları bir seferde katın Mikserle karıştırken unu, mısır nişastasını ve mayayı katın Sütü ilave edip yumuşak bir karışım elde edene kadar karıştırmaya devam edin

Daha sonra dövülmüş bademleri ve artan una buladığınız şeftalileri ekleyip yavaş yavaş karıştırın Karışımı önceden yağladığınız halka şeklindeki kaba boşaltın Yağlanmış fırın kağıdıyla döşeyin ve önceden ısıtılmış 150 derecelik fırının en alt katına bırakın Bir saat sonra çıkarıp soğuttuktan sonra arzunuza göre süsleyerek servis yapın

AFIYET OLSUN!



Alıntı Yaparak Cevapla

Şeftalili Turta-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri

Eski 10-15-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şeftalili Turta-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri




PASTANE POĞAÇASI Malzemeler

1 çay bardağı zeytinyağı

2 yemek kaşığı toz şeker

1 yemek kaşığı tuz

1 su bardağı ılık su

2 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir

5 dal dereotu

4 taze soğan

PASTANE POĞAÇASI

Unu hamur karıştırma kabına alarak ortasını açın Maya, şeker ve ılık suyu ekleyip karıştırın Biraz köpürmesini bekleyin Bu arada iç harcını hazırlayın Soğanı rendeleyin, dereotunu kıyın ve rendelenmiş peynirle birlikte karıştırın Dilerseniz iç harcı kıymalı veya patatesli de olabilir Köpüren karışımın üzerine eritiğiniz margarin ile sıvı yağı, yumurtaları ve tuzu ekleyip, yumuşak bir hamur elde edin Hazırladığınız poğaça hamurundan yumurtadan biraz daha büyük bezeler koparın Bezeleri biraz açarak içini ekleyin ve dilediğiniz şekli verip, yağlanmış tepsiye dizin Poğaçaların üzerlerine yumurta sarısı sürüp 15 dakika oda ısısında mayalanmasını bekleyin Mayalanan poğaçaları önceden ısıtılmış 180° fırında pişirin


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.