|
|
Konu Araçları |
hamur, işleri, tarifleri, turtapasta, şeftalili |
Şeftalili Turta-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Şeftalili Turta-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriŞeftalili Turta-Pasta Tarifleri ve Hamur işleri MALZEMELER yarım kilo tam olgunlaşmamış şeftali 1 su bardağı tozşeker 1 paket tereyağ (veyaa margarin) 3 çorbakaşığı süt 1 su bardağı un 125 gr mısır nişastası 4 gram granüle maya 3 yumurta 50 gr dövülmüş badem 4 Kişilik HAZIRLANIŞI Şeftalileri ikiye ayırıp, zar şeklinde doğrayın Tereyağı (veya margarini) ılıtın, tozşekeri kattıktan sonra a uzun süre çırpın Yumurtaları bir seferde katın Mikserle karıştırken unu, mısır nişastasını ve mayayı katın Sütü ilave edip yumuşak bir karışım elde edene kadar karıştırmaya devam edin Daha sonra dövülmüş bademleri ve artan una buladığınız şeftalileri ekleyip yavaş yavaş karıştırın Karışımı önceden yağladığınız halka şeklindeki kaba boşaltın Yağlanmış fırın kağıdıyla döşeyin ve önceden ısıtılmış 150 derecelik fırının en alt katına bırakın Bir saat sonra çıkarıp soğuttuktan sonra arzunuza göre süsleyerek servis yapın AFIYET OLSUN! |
Şeftalili Turta-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
10-15-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Şeftalili Turta-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriPASTANE POĞAÇASI Malzemeler 1 çay bardağı zeytinyağı 2 yemek kaşığı toz şeker 1 yemek kaşığı tuz 1 su bardağı ılık su 2 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir 5 dal dereotu 4 taze soğan PASTANE POĞAÇASI Unu hamur karıştırma kabına alarak ortasını açın Maya, şeker ve ılık suyu ekleyip karıştırın Biraz köpürmesini bekleyin Bu arada iç harcını hazırlayın Soğanı rendeleyin, dereotunu kıyın ve rendelenmiş peynirle birlikte karıştırın Dilerseniz iç harcı kıymalı veya patatesli de olabilir Köpüren karışımın üzerine eritiğiniz margarin ile sıvı yağı, yumurtaları ve tuzu ekleyip, yumuşak bir hamur elde edin Hazırladığınız poğaça hamurundan yumurtadan biraz daha büyük bezeler koparın Bezeleri biraz açarak içini ekleyin ve dilediğiniz şekli verip, yağlanmış tepsiye dizin Poğaçaların üzerlerine yumurta sarısı sürüp 15 dakika oda ısısında mayalanmasını bekleyin Mayalanan poğaçaları önceden ısıtılmış 180° fırında pişirin |
|