|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
hamur, işleri, mantısıpasta, sosyete, tarifleri |
![]() |
Sosyete Mantısı-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sosyete Mantısı-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriSosyete Mantısı-Pasta Tarifleri ve Hamur işleri MALZEMELER 1 kg yufka 250 gr kıyma 1 adet soğan 1 adet yumurta 1 su bardağı süt 1 çay bardağı sıvı yağ 1 kase yoğurt 4 diş sarmısak tuz karabiber kırmızı biber HAZIRLANIŞI Önce bir tavaya sıvı yağı, kıymayı, soğanı, karabiberi ve tuzu koyarak iyice kavurunDaha sonra her yufkayı üçgen şeklinde 6 parçaya keserek içine süt ve yumurtayı karıştırıp serpin Geniş kenarına kavurulan kıymalardan koyuyoruz ve sigara böreği gibi uzunlamasına sarın, sardığınız yufkayı salyangoz gibi içe kıvırın Bütün yufkayı aynı şekilde yapıp tepsiye dizin sonra üzerine yumurta sarısı sürüp fırına atın Börek piştikten sonra üzerine sarmısaklı yoğurt yapıp birer kaşık kadar dökün En üzerine de yağda kavrulmuş kırmızı biberden serpin AFİYET OLSUN ! |
![]() |
![]() |
![]() |
Sosyete Mantısı-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sosyete Mantısı-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriISPANAKLI KOL BÖREĞİ Malzemeler Bir buçuk su bardağı su Yarım su bardağı sıvıyağ 2 yemek kaşığı sirke veya limon suyu 1 adet yumurta, 1 çay kaşığı tuz Aldığı kadar un İçi için 1 kg ıspanak, 2 büyük boy soğan Yarım çay bardağı sıvıyağ, Tuz Üzeri için 1 adet yumurtanın sarısı 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı ISPANAKLI KOL BÖREĞİ TARİFİ Harç için soğanları ve ıspanağı ince kıyın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|