![]() |
Mantarlı Taş Ekmeği Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mantarlı Taş Ekmeği Nasıl YapılırMantarlı Taş Ekmeği nasıl yapılır ![]() Malzemeler : 1 paket yaş maya 2 su bardağı su 1 tatlı kaşığı şeker 1 su bardağı süt Alabildiği kadar un İçi İçin: 1 çorba kaşığı margarin 250 gram kıyma 1 adet soğan 2 adet biber Yarım kg mantar Tuz Karabiber Üzerine: Kaşar peyniri Tarif : Ön hazırlık olarak 1 paket yaşmayayı, yarım su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı şekerle aynı kaseye koyup kabarmasını bekleyiniz ![]() 1 su bardağı süt ve kalan 1,5 su bardağı suyu derin bir kaseye alınız ![]() Bu karışımın üzerine, kabaran mayalı karışımı ilave ediniz ![]() Boza kıvamına gelene kadar unu eleyerek dökünüz ![]() Kasenin etrafını ve üzerini bir bez örtüyle sarıp yarım saat bekleyiniz ![]() Bu arada teflon tavada bir miktar ayçiçek yağını kızdırınız ![]() Hamurdan birer kepçe alarak, her seferinde yağladığınız teflon tavaya dökünüz ![]() Çevirerek arkalı önlü pişiriniz ![]() Pişirme işlemi tamamlanınca, içini hazırlayınız ![]() 1 çorba kaşığı margarini tavada eritiniz ![]() Soğanı yemeklik doğrayıp, kıymayla beraber yağda kavurunuz ![]() Üzerine ince ince doğranmış biber, tuz ve karabiberi koyunuz ![]() Hepsini karıştırınız ![]() Biberler pişince, küçük küçük doğradığımız mantarları ekleyiniz ![]() Mantarlar bıraktığı suyu çekene kadar pişiriniz ![]() Taş ekmeklerini tepsiye yerleştiriniz ![]() Üzerine kıymalı-mantarlı karışımı yayınız ![]() En üste dilimlenmiş kaşar peynirini yerleştiriniz ![]() Önceden ısıtılmış 200 oC' li fırında kaşarlar eriyene kadar pişirip, servis yapabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|