![]() |
Zeytinyagli Yemekler-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinyagli Yemekler-Yemek Tarifleri![]() ANTEP USULÜ ZEYTİNYAĞLI DOLMA ![]() M a l z e m e l e r 25 adet kurutulmuş patlıcan (dolmalık), *15 adet kurutulmuş biber (dolmalık), *4-5 adet kuru soğan, *3 baş sarımsak, *2 yemek kaşığı domates salçası, *2 yemek kaşığı biber salçası, *2 su bardağı pirinç, *1, 1/2 çay bardağı zeytinyağı, *1 yemek kaşığı toz şeker, *Karabiber, kırmızıbiber, y ![]() ![]() HAZIRLANIŞI: Kuru patlıcanlar, geceden kaynar suya konup çatal geçecek şekilde haşlanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun arkadaslar ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Zeytinyagli Yemekler-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinyagli Yemekler-Yemek TarifleriYOĞURTLU YUVARLAMA MALZEMELER 500 gr ![]() 300 gr ![]() 1 baş kurusoğan 500 gr ![]() 1 bardak nohut 3 bardak süzülmüş yoğurt 1 yumurta 1 yemek kaş ![]() Yeteri kadar su Yağ,nane,tuz,karabiber HAZIRLANIŞI: Pirinç yıkanıp süzgeçe konur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afitet olsun arkadaslar |
![]() |
![]() |
![]() |
Zeytinyagli Yemekler-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinyagli Yemekler-Yemek TarifleriPatates Musakka MALZEMELER 1 su bardağı haşlanmış Amerikan Pirinci 2 adet küp doğranmış domates 250 gr ![]() 1 adet kuru soğan 1 adet yumurta 1 çorba kaşığı un 1 yemek kaşığı salça Yeterince karabiber ve tuz 1 yemek kaşığı kaşar peyniri rendesi HAZIRLANIŞI Önce patates, soğan ve kıymayı kızgın yağda kızartın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Zeytinyagli Yemekler-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinyagli Yemekler-Yemek TarifleriSebze buketi (6 kişilik) 1 orta boy soğan * 1 havuç * 10 tane yeşil fasulye * 2 orta boy patates * 1 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 su bardağı mısır * 1/2 demet dereotu * 1 su bardağı su * Tuz Önce malzemeleri hazırlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Zeytinyagli Yemekler-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinyagli Yemekler-Yemek TarifleriKağıtta Yaz Türlüsü (4 Kişilik) Malzemeler 3 Havuç 2 Kabak 1/2 kg İç Bezelye 200 gr Taze Fasulye 2 Dolmalık Yeşil Biber 2 Dolmalık Kırmızı Biber 3 Taze Soğan 1 Kuru Soğan 10 Kiraz Domates 1 Çay Bardağı Sıvıyağ 1 Kahve Fincanı Su 1 Çay Kaşığı Kekik Tuz, Karabiber Yemeğin Tarifi Havuçları temizleyip bir parmak kalınlığında dilimleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sıvıyağı tencerede ısıtıp soğanı pembeleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fırını 180 dereceye ayarlayın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Zeytinyagli Yemekler-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinyagli Yemekler-Yemek TarifleriBahçıvan sandalı MALZEMELER 1 kg ![]() 1 adet havuç 1 adet kabak 1 adet patates 2 adet sivribiber 1 kase bezelye 200 gr ![]() Yarım demet dereotu ve maydanoz Tuz Kekik pul biber karabiber 1 kase sarımsaklı yoğurt veya 100 gr ![]() kızartmak için ay çiçek yağı 2 çorba kaşığı margarin 1 çorba kaşığı domates salçası HAZIRLANIŞI Patlıcanları alacalı soyup, tuzlu suda 20 dakika bekletin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() AFİYET OLSUN ! |
![]() |
![]() |
![]() |
Zeytinyagli Yemekler-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinyagli Yemekler-Yemek TarifleriPatates Dolması Malzemeler: 6 adet orta boy patates 200 gr ![]() 1 kahve fincani pirinç 1 orta boy sogan 1 orta boy domates 1 tatli kasigi karabiber 1 su bardagi su 1 su bardagi yag Yapilisi: 1- Patatesleri yikayip kabuklarini soyun ![]() ![]() ![]() ![]() 2- Kiyma, pirinç, sogan, tuz ve karabiberi karistirin ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Zeytinyagli Yemekler-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinyagli Yemekler-Yemek TarifleriPortakallı kereviz Halka kesilmiş kerevizleri tencereye yerleştirip, üzerlerine soğan ve havuçları koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MALZEMELER 6 kişilik * 1 kg ![]() * 2 adet soğan (halka doğranmış) * 1 adet havuç (halka doğranmış) * 1 çay bardağı zeytinyağı * 3 adet portakal suyu (ekşi) * 2 adet kesme şeker * 1 sap kereviz yaprağı (ince kıyılmış) |
![]() |
![]() |
![]() |
Zeytinyagli Yemekler-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinyagli Yemekler-Yemek TarifleriZeytinyağlı Yaprak Sarması Zeytinyağlı yaprak sarma KAÇ KİŞİLİK: 8-10 HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 dk PİŞME SÜRESİ: 30 dk Malzemeler: 500 gr asma yaprağı 2 su bardağı dolmalık pirinç 1 çay bardağı zeytinyağı 1 soğan 2 tatlı kaşığı dolmalık fıstık 2 tatlı kaşığı kuşüzümü Tuz, karabiber, nane Hazırlanışı: * Pirinci yıkayıp ılık suda ıslatın ve 30 dakika bekletin ![]() ![]() ![]() * Zeytinyağını tencereye alıp soğanı ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() * Asma yapraklarını tuzlu kaynar suda sararıncaya kadar haşlayıp süzgece alın ![]() * Bir tepsinin içinde yaprakları tek tek açarak hazırladığınız iç malzemeden ortalarına ekleyip sigara şeklinde sarın ![]() ![]() ![]() ![]() * Sarmaları servis tabağına alıp üzerine 1 kaşık sızma zeytinyağı gezdirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Zeytinyagli Yemekler-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinyagli Yemekler-Yemek Tarifleri|>Zeytin YağLı MantarLı Enginar<| aLtı Ki$iLiktir ![]() ![]() Malzemeler 6 Adet enginar 2 Adet soğan 1 Adet havuç 15 Adet mantar 1 Çay kaşığı tozşeker Yarım çay bardağı zeytinyağı Yarım demet dereotu Yarım limon suyu Tuz Hazırlanışı Soğanları piyazlık doğrayıp zeytinyağında kavurun ![]() İnce kıyılmış mantar ve küp şeklinde doğranmış havuçları ilave ederek bir süre daha kavurun ![]() Tuz ve tozşeker ekleyip karıştırın ![]() Enginarları temizleyip tencereye dizin ![]() Hazırladığınız harçtan ortalarına doldurun ![]() 1 çay bardağı sıcak su ilave ederek kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin ![]() Ocaktan almadan önce limon suyunu ekleyin ![]() Enginarları servis tabağına alıp kıyılmış dereotu ile süsleyin ![]() Ilık yada soğuk olarak servis yapın ![]() Afiyet oLsun ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Zeytinyagli Yemekler-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinyagli Yemekler-Yemek TarifleriFasulye caglayani MALZEMESİ 2 kutu ton balığı 500 gr ![]() Yarım paket burgu makarna 8 adet haşlanmış patates 10 adet yeşil soğan 2 adet salatalık turşusu 1 su bardağı konserve mısır 1 demet maydanoz 1 demet dereotu 1 adet limonun suyu Karabiber Tuz SOSUN MALZEMESİ 1 adet limonun suyu 4 yemek kaşığı mayonez 1 çay kaşığı hardal 4 yemek kaşığı zeytinyağı TARİF Makarnayı kaynayan tuzlu suda 7 dakika haşlayıp süzün ![]() Fasulyeyi yıkayıp, kaynayan tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ortası delik kek kalıbına fasulyeleri yan yana dizip hazırladığınız salatayı içine dökün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SOSUN TARİFİ Ayrı bir kapta mayonez, limon suyu, hardal ve zeytinyağını çırpın ![]() --->: ZeYTinYagLi YemekLer frmacil sayfa 2iki --->: ZeYTinYagLi YemekLer |
![]() |
![]() |
![]() |
Zeytinyagli Yemekler-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinyagli Yemekler-Yemek TarifleriEnginarli kuru fasulye MALZEMESİ 2,5 su bardağı beyaz fasulye Yarım çay bardağı zeytinyağı 2 adet kuru soğan 1 adet büyük boy havuç 2 yemek kaşığı limon suyu 4-5 diş sarmısak (dövülmüş) 1 adet defne yaprağı 3 adet kesme şeker 1 yemek kaşığı tuz 1 yemek kaşığı karabiber 6 adet enginar (taze veya konserve) Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış) TARİF Geceden ıslatılan fasulyeyi süzelim ![]() Bir tencerede önce sıvıyağda ince kıyılmış soğanları, dövülmüş sarmısakları, küp doğradığımız havuçları soteleyelim ![]() ![]() Üzerini bir parmak geçecek kadar soğuk suyunu ekleyelim ![]() ![]() Ancak yemeğimiz pişerken içine son 20 dakikadan önce limonlu suda bekleyen, kesme şeker formunda doğranmış enginarları ekleyelim ![]() ![]() Pişince içindeki defne yaprağını çıkartalım ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Zeytinyagli Yemekler-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinyagli Yemekler-Yemek TarifleriZeytinyağlı Portakallı Kereviz Malzemeler 1 Kilo kereviz 1 Adet portakalın suyu 1 Adet kesme şeker 2 Adet soğan 1 Adet havuç 1 Çay bardağı zeytinyağı Yarım demet dereotu Tuz Hazırlanışı
|
![]() |
![]() |
![]() |
Zeytinyagli Yemekler-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinyagli Yemekler-Yemek TarifleriZeytinyağli Dolma Içi MALZEMESİ: 3 kahve fincanı pirinç - 7 adet büyük soğan 3/4 bardak zeytinyağı -1/2 bardak su - ![]() YAPILIŞI: Ölçülere göre, bir tepsiye pirinci koyarak ayıklayın, sıcak suyu tepsiye dökün ve pirinçler içinde olduğu halde bir tarafa bırakın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Zeytinyagli Yemekler-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinyagli Yemekler-Yemek TarifleriZEYTİNYAĞLI TAZE BARBUNYA MALZEMESİ: 1500 gr ![]() ![]() YAPILIŞI: Bir tencereye ölçülere göre zeytinyağı koyarak kızdırın ve bu yağa sapları ve çekirdekleri ayıklanmış dörde bölünmüş dolmalık biberleri koyarak 2 dakika zeytinyağında sote edin: Sonra delikli bir kepçe ile biberleri tencereden alarak bir tabağa koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|