![]() |
Elmalı Hamur Rendesi-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Elmalı Hamur Rendesi-Yemek TarifleriElmalı Hamur Rendesi Malzemeler 2 adet yumurta 1 ![]() 1 Paket margarin 1 Paket kabartma tozu Alabildiği kadar un İçi için: 6 Adet elma Yarım su bardağı şeker 1 Su bardağı iri dövülmüş fındık 1 Tatlı kaşığı tarçın Hazırlanışı Ön hazırlık olarak elmeların kabuklarını soyarak, rendeleyelim ![]() İçine yarım su bardağı şekeri ilave edelim ![]() Renk değiştirip koyulaşana dek pişirelim ![]() Ateşten alıp, içine tarçını ve iri dövülmüş fındıkları ekleyerek, karıştıralım ![]() Hamur yoğuracağınız kaba eritilip soğutulmuş margarini, 2 Adet yumurtayı, 1 ![]() ![]() Bu malzemenin alacağı kadar unu ekleyelim ![]() Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğuralım ![]() Hamuru iki eşit parçaya bölelim ![]() Bir parçayı hafifçe yağlanmış tepsiye düzgünce yayalım ![]() Üzerine soğutulmuş elmalı harcı yayalım ![]() Diğer hamur parçasını buzlukta 10 dakika kadar bekletelim ![]() Donmuş hamuru elmalı hamurun üzerine rendenin iri tarafı ile rendeleyelim ![]() Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında altı üstü kızarana dek pişirelim ![]() Dilimleyerek, servis yapalım ![]() |
![]() |
![]() |
|