10-14-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Günün Mönüsü 04.03.08-Yemek Tarifleri
Kabaklı Tepsi Mücveri
Kıyma, kuru nane, ince ince doğradığınız kuru soğanlar ve biberi 5-6 dk kavurun Henüz sıcak haldeyken üzerine bulguru katın Kabakları rendeleyin Üzerine, ince kıyılmış dereotu, çavdarlı ya da kepekli un karışımı, yumurta, zeytinyağı, tuz ve karabiberi katarak karıştırın 1 su bardağı sütü de ekleyip çatalla iyice harmanlayın Soğanlı kıymayı kabaklı karışımın üzerine aktarın ve tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın Bu karışımı, cam veya porselen bir fırın kabına yerleştirin 175 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirip çıkarın Sıcak servis yapın
MALZEMELER
250 gr kıyma 2 yemek kaşığı köftelik bulgur 1 adet kuru soğan 2 adet biber 3 adet orta boy kabak 1 demet dereotu 2 kaşık kepekli un 2 adet yumurta 1 su bardağı süt 1 çay kaşığı tuz, karabiber 2 tatlı kaşığı kuru nane 4 yemek kaşığı zeytinyağı
Közlenmiş Patlıcan Salatası
Patlıcanları közleyin Patlıcanların kabuklarını soyun ve kesme tahtası üzerine alarak bıcakla küçük küçük boyuna-enine doğrayın ve ezin Patlıcanları soğuduktan sonra 3-4 kaşık sarımsaklı yoğurdun içine atın ve karıştırın bu arada bir miktar da tuz ekleyin Üzerinden bir miktar yağ gezdirip nane ve pul biberi ekleyip maydanoz ile süsleyin Sonra servis yapabilirsiniz
MALZEMELER
4 adet kalın orta boy patlıcan yoğurt sarımsak pul biber, nane, tuz ve maydanoz zeytinyağı
Isırgan Çorbası
Isırganı yıkayın ve doğrayın 1 çay bardağı unu yarım çay bardağı suyla karıştırıp ovalayarak küçük hamur parçacıkları oluşturun Kuru soğanları 4-5 dakika kadar kavurun İçine ısırganları katın 3-4 dakika daha kavurmaya devam edin 3 bardak kaynamış su ve küçük hamur parçacıklarını da ekleyin Yavaşca 1 bardak sütü ilave edin ve durmadan karıştırın Su, tuz ,kara biber ve pul biber katarak düzenli olarak karıştırın
MALZEMELER
1 demet ısırgan 1-2 adet kuru soğan 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çay bardağı 1 su bardağı süt 2-3 su bardağı tuz, karabiber, pul biber
|
|
|