![]() |
Manisa Kebabı (Bohça Kebabı) Tarifi Resimli |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Manisa Kebabı (Bohça Kebabı) Tarifi ResimliManisa Kebabı (Bohça Kebabı) Tarifi Resimli Manisa Kebabı (Bohça Kebabı) Nasıl Yapılır? Manisa Kebabı (Bohça Kebabı) Tarifi Resimli Resimli Manisa Kebabı Tarifi ![]() Manisa Kebabı (Bohça Kebabı) Malzemeler 1 ![]() 2 adet orta boy kurusoğan 2 adet havuç 3 adet patates 400 gr ![]() 1 çay kaşığı kuru fesleğen 2 su bardağı sıcak su tuz karabiber krep hamuru için: 3 adet yumurta 1,5 litre süt 3,5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu üzeri için: kaşar peyniri (bohça adedi kadar dilimlenecek) 3 adet domates 8-10 adet sivribiber Hazırlanışı Kuşbaşı etleri sudan geçirin, soğanları piyazlık doğrayın ![]() ![]() ![]() Eti ve piyazlık doğranmış soğanı etler suyunu bırakıp çekene kadar 6 çorba kaşığı tereyağı ile kavurun, suyunu çekmesine yakın 1 çay kaşığı fesleğeni ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() Tüm krep malzemesini derin bir kapta karıştırın (rondo kullanmanızı tavsiye ederim) Teflon tavayı sıvı yağ ile yağlayın ![]() ![]() ![]() ![]() Bütün krepleri pişirdikten sonra Kreplerden birini çukur bir kaseye yerleştirin ve kenarlarını dışarı sarkıtın ![]() ![]() ![]() ![]() Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kaşar peynirler eriyene kadar pişirin ![]() |
![]() |
![]() |
|