10-14-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Balık Sarması Malzemeler-Yemek Tarifleri
Balık Sarması
Malzemeler
Mutfak Zorluk 3Süre 40 dk Kaç Kişilik 4Yöntem
8 Parça beyaz etli balık filetosu
3 Dilim ekmek içi
1 Adet limon
5-6 Dal dereotu
50 gr krem peynir
1 Adet yumurta
Tuz, karabiber
Sos için :
2 Çorba kaşığı tereyağı
1 Çorba kaşığı un
1 Su bardağı süt
1 Çay bardağı beyaz şarap
Tuz, karabiber
Hazırlanışı - Balık filetolarını tezgaha yayın

- Limonun kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkın

- Dereotunu ayıklayıp, doğrayın

- Geniş bir kaba ekmek içini ufalayın

- Limon kabuğu rendesi, limon suyu, dereotu, çırpılmış yumurta, krem peynir, tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın

- Hazırladığınız karışımı filetoların üzerine paylaştırıp, rulo şeklinde sarın

- Balık rulolarını yağlı kağıt döşenmiş fırın tepsisine dizin

- Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20-25 dakika pişirin

- Sos için ; tereyağını tavada eritip, unu ekleyerek pembeleştirin

- Süt ve şarabı ilave edip sürekli karıştırarak kaynatın

- Tuz ve karabiber ekleyip, sıcak olarak balıkların üzerine dökün

- Dereotu ve limon dilimleri ile süsleyip sıcak olarak servis yapın

Balık Sarması yemek tarifleri
|
|
|