Topalak Çorba - Adana Yöresi Yemek Tarifleri |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Topalak Çorba - Adana Yöresi Yemek TarifleriTOPALAK ÇORBA MALZEME: İnce bulgur 1/2 kg Salça 1 çorba kaşığı Yarma !/4 kg Ekşi Yeterince Haşlanmış nohut 1 çay bardağı Tuz Yeterince Yağ 1 çorba kaşığı Nane Yeterince Sarmısak Yeterince Kırmızı biber Yeterince YAPILIŞI: Bulgur ile yarmayı derin bir tepsiye koyup, üzerine bir miktar sıcak su dökerek yoğurulur Bu karışımdan parçalar alınarak bilye gibi yuvarlanır Topalaklar kaynamış suya atılıp kaynatırız İçine haşlanmış nohutları da atılarak iyice pişiririz Diğer tarafta başka bir tavada yağ, salça ve baharat karışımını kaynatılarak sos haline getirilir |
|