![]() |
Pastırmalı Enginar Dolması Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pastırmalı Enginar Dolması Nasıl YapılırPastırmalı Enginar Dolması nasıl yapılır ![]() Malzemeler : •4 adet taze enginar •120 gr partırma •1 adet havuç •1 adet patates •1 adet soğan •100 gr iç bakla •1 Fincan limon suyu •1 Fincan zeytinyağı •1 çorba kaşığı un •2 su bardağı su •1 çay kaşığı şeker •Tuz Tarif : •Enginarları soyup, etli kısımlarını çıkardıktan sonra limon suyu sıkılmış ve unlanmış suda bekletiniz ![]() •Böylece kararmalarını önlemiş olursunuz ![]() •Bu arada orta boy bir tencerenin içine sırasıyla yağı, küp şeklinde doğranmış soğanı, havucu ve patatesleri koyarak 10 dk ![]() ![]() •Bir çorba kaşığı unu üzerine serperek karıştırınız ![]() •Karışımın üzerine sırasıyla 2 su bardağı su, limon suyu, tuz şeker, enginarlar ve iç baklayı ilave ediniz ![]() •Bu malzemeleri ilave ettikten sonra yarım saat daha kaynatınız ![]() •Tencerenin içindeki malzemeler yumuşadıktan sonra enginarların içine havuçlu patatesli harçtan eşit miktarda doldurunuz ![]() •Soğuduktan sonra tabağın kenarına pastırmaları dizip, servis yapabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|