![]() |
Pazı Sarması Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pazı Sarması Nasıl YapılırPazı Sarması nasıl yapılır ![]() Malzemeler : •1 kg pazı yaprağı •1 adet soğan •Yarım su bardağı bulgur •300 gr kıyma •1 çorba kaşığı salça •Yarım demet maydanoz •Yarım demet dereotu •2 çorba kaşığı margarin •Tuz, karabiber, kırmızı biber, kimyon Tarif : •Ön hazırlık olarak bulgurlara sıcak su dökün ve ağzını kapatıp, bulgurların şişmesini sağlayınız ![]() •Pazı yapraklarını sıcak suya batırıp, 1-2 dk ![]() ![]() •Suyunu süzünüz ![]() •Soğanı küçük küçük doğrayıp, yağda hafifçe pembeleştiriniz ![]() •Büyükçe bir kap içine küçük doğranmış soğanı, kıymayı, bulguru, salçayı, kıyılmış maydanozu, dereotunu, tuzu, karabiberi, kırmızı biberi ve kimyonu ekleyip yoğurunuz ![]() •Pazı yapraklarına bu malzemeyi yerleştirip, sarın ve tencereye aralıksız diziniz ![]() •Pazı sarmalarının üzerini hafifçe aşacak kadar sıcak su ekleyiniz ![]() •Porselen bir tabağı ters çevirip, sarmaların üzerine kapatınız ![]() •Tencerenin ağzını örtüp kısık ateşte pişiriniz ![]() •Arzuya göre yoğurt ile birlikte servis yapabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|