Tavuklu Pirinç Çorbasi - Adana Yöresi Yemek Tarifleri |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu Pirinç Çorbasi - Adana Yöresi Yemek TarifleriTAVUKLU PİRİNÇ ÇORBASI MALZEME: Tavuk suyu 1/5 lt Salça 1 kaşık Pirinç 1 kahve fincanı Tuz Yeterince Tavuk 1/2 adet Karabiber Yeterince Yağ 1 çorba kaşığı Kuru nane Yeterince YAPILIŞI: Parçalanan tavuk 1,5 litre su ile haşlanır Tavuğun suyu süzülerek ayrı bir kaba aktarılır Haşlanmış tavuk yarım kaşık yağ ve salça ile iyice kavrulur Daha sonra üzerine tavuğun suyu dökülür Kaynamaya başlayınca üzerine yıkanan pirinç dökülür ve pişmeye bırakılır Pişen çorbanın üzerine karabiber ve nane serpilip kızgın yağ gezdirilir |
|