![]() |
Pirinç-Mercimek Çorbası-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pirinç-Mercimek Çorbası-Yemek TarifleriPİrİnÇ-mercİmek ÇorbasI İçindekiler 1/2 yemek kaşığı kırmızı mercimek 1/2 yemek kaşığı pirinç 1, 1/4 su bardağı su 1 çay kaşığı sıvı yağ YapılışıMercimek, pirinç ayıklanır, yıkanır ve kaynamakta olan suya salınır Yumuşayıncaya kadar pişirilir, yağ eklenir Çorba, pirinç yerine bulgur konarak da yapılabilir |
![]() |
![]() |
![]() |
Pirinç-Mercimek Çorbası-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pirinç-Mercimek Çorbası-Yemek TarifleriKARANFİL ANA ÇORBASI Malzemeler: - 4/1 paket tereyağı, - 1/2 kg ![]() - 1/2 kg ![]() - 1 adet kuru soğan, - Tuz ![]() Yapılışı: Soğanı yağda kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() su ekleyip pişirin ![]() Afiyet olsun ![]() -------------------------------------------------------------------------KARNIBAHAR ÇORBASI Malzemeler - 1 Adet küçük karnıbahar - 4-5 su bardağı su - 1 su bardağı krema - 1 adet yumurta sarısı - 3 yemek kaşığı tereyağ - Tuzot - Pul biber - Yarım imon suyu Yapılışı: Karnıbaharları yarım limon suyu ve tuzot katılmış suda haşlayıp süzün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() ----------------------------------------------------------------------------TARHANA ÇORBASI Malzemeler Yeteri kadar tarhana 50 gr ![]() Kırmızı pul biber Kızarmış ekmek 2 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı nane Tuz Yapilisi Tarhanayı bir su bardağı su ile ıslatıp 2 saat kadar bekletin ![]() Pişireceğiniz zaman tuz, kırmızıbiber, 3 su bardağı su ve sarımsakları ekleyin ![]() ![]() Kaynayınca altını kısıp naneyi ekleyip 5 dakika pişirin ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() ![]() ![]() ---------------------------------------------------------------KREMALI DOMATES ÇORBASI MALZEMELER 60 gr un 1 litre beyaz et suyu 1 defne yaprağı 100 ml ![]() 50 gr tereyağı 75 gr domates püresi 75 gr havuç 75 gr soğan Yeteri kadar kekik 5 kişilik HAZIRLANIŞI Tereyağını eritin ![]() ![]() ![]() ![]() Domates püresini katıp karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() Kremayı ekleyip tuzunu biberini koyun ![]() AFIYET OLSUN! -------------------------------------------------------------ERİŞTE ÇORBASI Malzemeler: - 1 su bardağı yeşil mercimek, - ½ su bardağı erişte, - 3 yemek kaşığı kıyma, - 1 adet soğan, - 1 yemek kaşığı un, - 2 yemek kaşığı salça, - 2 yemek kaşığı kuru nane, - 3 yemek kaşığı tereyağ, - Tuz ![]() Yapılışı: Mercimeği ayıklayıp akşamdan ılık suda ıslatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() --------------------------------------------------------------------------EZOGELİN ÇORBASI M a l z e m e l e r 500 gr ![]() 1 ilikli kemik veya 1 tablet etsu, 1 orta boy kuru soğan, Yarım limon suyu, Tuz, 8 su bardağı su ![]() Sos için: 50 gr ![]() 50 gr ![]() 25 gr ![]() 50 gr ![]() 20 gr ![]() 10 gr ![]() 4 su bardağı su ![]() Not: Malzemeler 8 kişiliktir ![]() HAZIRLANIŞI: Mercimekler iyice yıkadıktan sonra bir tencerede ilikli kemik veya tablet etsu, soyulmuş patates (bütün olarak), soyulmuş kuru soğan (bütün olarak) limon suyu, tuz ve 8 su bardağı su ile ocağa koyup kaynamaya bırakılır ![]() ![]() SOSUN HAZIRLANIŞI: Bir tencerede margarinle, ince kıyılmış soğan ve sarımsak soldurulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() AFİYET OLSUN ![]() ![]() ![]() --------------------------------------------------------------------------SEBZE ÇORBASI malzemeler: 1 baş kuru soğan, yemeklik doğranmış yarım çay bardağı zeytinyağı 1 yemek kaşığı un 1 pırasa 1 havuç, soyulmuş 1 kereviz, soyulmuş 1 patates 1,5 lt kaynamış su 1 limonun suyu 1 yumurtanın sarısı, beyazından tamamen ayrılmış hazırlanması: soğanı yemeklik doğrayın ![]() ![]() ![]() mutfak robotundan geçirilmiş pırasayı, havucu ve kerevizi ekleyin ![]() ![]() ![]() bu arada çorbanın terbiyesini hazırlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() AFİYET OLSUN ![]() ![]() ![]() ------------------------------------------------------------------------- - YAYLA ÇORBASI Malzemeler 1 kg ![]() 1 yumurta yarım su bardağı pirinç 5 su bardağı su 1 kg ![]() 1 yumurta yarım su bardağı pirinç 5 su bardağı su Yapilisi Yoğurdu tencereye boşalt ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyetler olsun ![]() ![]() ![]() --------------------------------------------------------------------------PİRİNÇLİ ERİŞTELİ ÇORBA Malzemeler: - 1 kahve fincanı pirinç, - 1 adet patates, - 1 adet havuç, - 1 çay bardağı erişte, - 1 adet kuru soğan, - 1 adet rendelenmiş domates, - 1 yemek kaşığı salça, - 3 çorba kaşığı tereyağ, - 1 tablet tavuk bulyon, - 1/2 demet maydanoz, - Tuz, karabiber ![]() Yapılışı: Patates ve havucu küp şeklinde doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() ----------------------------------------------------------------------------MANTI ÇORBASI Malzemeler: - 1/2 kg ![]() - 750 gr ![]() - 1 yemek kaşığı un, - 1 adet yumurta, - 2 yemek kaşığı tereyağı, - 1 su bardağı haşlanmış nohut, - 1 çay kaşığı kuru nane, - Tuz, karabiber ![]() Yapılışı: Bir tencerede 4 su bardağı kaynar su ile mantıları haşlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------------------------------------------------------------------------HAVUÇ ÇORBASI MALZEMELER 3 adet havuç 1 adet yumurta 5 su bardağı su 1 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı yağ 1 kahve fincanı süt karabiber tuz HAZIRLANIŞI Margarini ve unu bir tencereye koyup hafifçe kavurun, azar azar su ekleyerek unu ezin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() AFİYET OLSUN ![]() ![]() ![]() ---------------------------------------------------------------------------AYRAN ÇORBASI MALZEMELER 1 su bardağı aşurelik buğday 4 su bardağı yoğurt 1 çay bardağı nohut 1 çorba kaşığı nane 1 çay kaşığı tuz 6 su bardağı su HAZIRLANIŞI Buğday ve nohudu yıkayın ve pişirmeden bir süre önce ıslatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() AFİYET OLSUN ![]() ![]() ![]() --------------------------------------------------------------------------KIRMIZI MERCİMEK ÇORBASI MALZEMELER 2 kahve fincanı kırmızı mercimek 1 litre et suyu (veya su) 1 çorba kaşığı margarin 1 çorba kaşığı un 1 adet havuç 1 baş soğan HAZIRLANIŞI Bir tencerede soğanı ve yağı orta ateşte kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() AFİYET OLSUN ![]() ![]() ![]() ---------------------------------------------------------------------------İŞKEMBE ÇORBASI Malzemeler Un 3 yemek kaşığı 18 gram Margarin 3 yemek kaşığı 30 gram Su 6 su bardağı 1200 gram Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram İşkembe (temizlenmiş, pişmiş) 1 su bardağı 300 gram Sirke ½ su bardağı 100 gram Sarımsak 4 diş 12 gram Yapilisi Unu tencereye koy, yağla birlikte, hafif sararıncaya değin kavur, suyu ve tuzu ekle, karıştır, kaynamaya bırak ![]() ![]() ![]() AFİYET OLSUN ![]() ![]() ![]() ---------------------------------------------------------------------------Alıntıdır - - |
![]() |
![]() |
|