![]() |
Perde Pilavı Nasıl Yapılır Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Perde Pilavı Nasıl Yapılır TarifiPerde pilavı nasıl yapılır Perde pilavı nasıl yapılır resimli ![]() Perde Pilavı İçin Gerekli Malzemeler 1 haşlanmış ince didilmiş tavuk eti 1 ölçü süzme pilav 2 çorba kaşığı kuş üzümü 1 su bardağı badem (haşlanıp kabuğu soyulmuş) 2 çorba kaşığı çam fıstığı Tuz, bahar ve karabiber Perde Pilavının Hamuru için İçin Gerekli Malzemeler: 2,5-3 su bardağı un 250 gr ![]() 3 yumurta 1 kahve kaşığı tuz Hamurun hazırlanışı: Yağın 100 gramı ile 3 yumurta ve tuz ezilir; 2,5 -3 bardak unla yoğrulur ![]() Hamurun kıvamı sizi endişelendirmesin ![]() ![]() ![]() Yoğurduğumuz hamur 20 dakika kadar dinlendirilir ![]() Perde Pilavının Hazırlanışı: Keke kalıbı vb bir kalıbı hazır edelim ![]() ![]() Bademleri kalıbı ters çevirdiğinizde çıkmasını istediğiniz şekle göre dizilir ![]() Biraz donması için dolaba koyulur ![]() Kalan bademler, fıstık yağda pembeleştirilir ![]() Daha sonra kuş üzümü seçilir, yıkanır ![]() Demlenmiş pilav bir kaşıkla karıştırılır ![]() Kavrulmuş badem, dolma fıstığı, kuş üzümü ve baharatları ilave edip karıştırılır ![]() Dördüncü yufkadan sonra pilavın bir kısmı hamurun üzerine konur ![]() ![]() Bir kat pilav bir kat tavuk en üste pilav gelecek şekilde birkaç kat böyle yerleştirilir ![]() Sarkan yufkalar pilavın üzerine kapatılır ![]() Üste küçük yufka kapatılıp kenarları parçalayarak sıkıştırılır ![]() Üzerine yağ sürülür ![]() Orta hararetli fırında üzeri kızarana kadar pişirip servis tabağına ters çevrilir ![]() İlk parça merdane ile 2-3 mm kalınlıkta açılır ![]() ![]() Aralarına da minik parçalar halinde yağ koyup, kalan yufkalar yerleştirilir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|