![]() |
Karadeniz Yemekleri Galdirik Kavurması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karadeniz Yemekleri Galdirik KavurmasıKaradeniz Yemekleri Galdirik Kavurması ![]() Malzemeler İki adet kuru soğan Bir kilogram galdirik Üç adet yumurta Bir yemek kaşığı salça Yeteri kadar tuz ve karabiber Yarım çay bardağı sıvıyağ Üzeri için Bir su bardağı süt Yapılışı Galdirik iyice yıkayıp haşlayın Suyunu süzün ve tahta üzerinde ince ince doğrayın Kuru soğanları soyun ve yemeklik olarak doğradıktan sonra sıvı yağ ile birlikte ufak bir tencere içersinde iyice kavurun Üzerine salçayı ekleyin ve bir iki kez karıştırın Yumurtaları bu karışımın içerisine kırın ve karıştırmaya devam edin İlk başta doğradınız galdirikleri bu karışımın üzerine ekleyin, tuzunu ve karabiberini serpin En son olarak da sütünü ilave edin ve birkaç dakika daha karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp dinlenmeye bırakıp Dilerseniz yanına sarımsaklı yoğurtla servis edebilirsiniz Afiyet olsun |
![]() |
![]() |
|