Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
adana, sıkma, tarifleri, yemek, yöresi

Sıkma - Adana Yöresi Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sıkma - Adana Yöresi Yemek Tarifleri




SIKMA

MALZEME:

Un 1 kg

Soğan 4 baş

Peynir 500 gr

Margarin 1/2 paket

Maydanoz 1/2 demet

Bayat ekmek 1/2

Tuz Yeteri kadar

Karabiber Yeteri kadar

Su Yeteri kadar

Pul biber Yeteri kadar

YAPILIŞI:

Soğanlar küçük küçük kıyılarak iki kaşık margarinle sararıncaya kadarkavrulur Peynir ilave edilir Tuz, karabiber ve pul biberle birlikte karıştırılan malzeme tekrar kavrulurHamurun hazırlanışı: Bayat ekmek bir bardak su ile ıslatılır Islanan ekmeklerin suyu sıkılarak un, tuz ve su ile yoğrulup hamur haline getirilir Hamurun sert olmasına dikkat edilir Hamur küçük parçalara ayrılır Unlanarak ince yufka biçiminde açılır Açılan yufkalar iki taraflı olarak sıcak sacta pişirilir Pişen yufkaya sıcak sıcak margarin sürülür Arasına hazırlanan iç koyularak sıkıca sarılır



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.