Baharatlı Pilav (4 Kişilik)-Yemek Tarifleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Baharatlı Pilav (4 Kişilik)-Yemek TarifleriMALZEMELER 2 Soğan 2 Sarmısak 3 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ Karabiber, Tuz Kırmızı Toz Biber, Safran, Hintcevizi 250 gr Soyulmuş domates 3 Çorba Kaşığı Kıyılmış Maydanoz 200 gr Pirinç 1 5 Su Bardağı Et Suyu6 Jumbo Karides Limon Suyu HAZIRLANIŞI Soğanları soyup küçük küpler halinde doğrayın Sarmısağı soyup ezin Bir tavada 2 çorba kaşığı yağı kızdırıp soğan ve sarmısağı hafifçe kavurun Baharatların tümünü tavaya ekleyin Doğranmış domatesleri suyu ile birlikte, maydanoz ve pirinç eşliğinde ilave edin 5 dak kısık ateşte pişirin![]() Et suyunu ekleyip pirinci kısık ateşte 30 dak kadar pişirin Ara sıra karıştırın![]() Karidesler eğer ayıklanmamış ise yıkayıp ayıklayın Bir başka tavada, kalan yağı kızdırıp karidesleri kızartın Üzerine limon suyu döküp tuz ve karabiberle tatlandırın Pilavı karides eşliğinde servis yapın![]() |
|
|
|