Bozbaş - İğdır'dan Yemek Tarifleri |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bozbaş - İğdır'dan Yemek TarifleriBOZBAŞ Yarım kg et 1 baş kuru soğan Yeteri kadar yağ 2-3 adet patates 1-2 tane domates 1 yemek kaşığı salça Lepe (Nohutun kırılmışı) Yapılışı: Önce normal bir tencereye soğanları küçük küçük kıyıp koyun Eti normal büyüklükte doğrayın, yağla birlikte hafif kızartın Sonra domatesi doğrayıp, salçayı da hafif sulandırıp tencereye dökün Tencerenin yarısına gelecek şekilde su koyun Bir taşım kaynadıktan sonra lepeyi (isterseniz nohut kırılmadan da konur) Patatesleri dörde bölüp tuzunu da ekleyerek tencerenin kapağını kapatın Altını da hafif kısarak yarım saat kadar pişmesini bekleyin İçi biraz çukur yemek tabaklarda servis yapın Not: İçine tandır ekmeği doğranıp yenirse lezzetine lezzet katılır Tabiki yanında yeşil soğanı veya salatayı eksik etmeyin |
|