Çatal Aşı - Çorum'dan Yemek Tarifleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çatal Aşı - Çorum'dan Yemek TarifleriÇatal Aşı Malzemeler: (6 kişilik) 1 su bardağı yeşil mercimek 1 su bardağı yarma (kırık) 1 adet soğan (kuru) 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı tuz 1 çay kaşığı biber (kırmızı toz) 1 çay kaşığı nane 6 su bardağı su Hazırlanışı: Tencereye yağ konulur Soğanlar ince ince kıyılır Pempeleşinceye kadar kavrulur Nane, biber ilave edilir 3 su bardağı su konulup, kaynamaya başlayınca mercimek ilave edilir 20 dakika kaynayınca 3 bardak sıcak su ilave edilip, yarma eklenir 20 dakika kadar kaynatıldıktan sonra tuzu eklenir Ateşi kısılır 10 dakika kadar kaynadıktan sonra servise hazırdır Not: Geleneksel Çorum yemeğidir Çorum ve çevre ilçelerde de yapılır Yanında turşu ve yeşil soğanla servis yapılır![]() |
|
|
|