Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
iğdırdan, köfte, tarifleri, taş, yemek

Taş Köfte - İğdır'dan Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Taş Köfte - İğdır'dan Yemek Tarifleri




TAŞ KÖFTE

Malzemeler:

1 kg parça et,

Yeteri kadar yağ,

3 adet patates,

1-2 adet domates,

1 yemek kaşığı salça,

1 baş kuru soğan,

1 çay bardağı pirinç,

1 çay bardağı bulgur,

1 çay bardağı lepe (Nohutun kırılmışı),

Yeteri kadar nane,

tuz,

kırmızıbiber ve karabiber

Yapılışı:

Düz bir taşın üzerine eti koyup iyice ezin Sonra etin içerisine istenirse soğanları ve lepeyi ezebilirsiniz Eğer etin içine ezmezseniz, eti taşın üzerinden alıp, içine soğanı küçük küçük doğrayın Soğanı katıp elinizle hepsini iyice yoğurun Diğer tarafta normal bir tencereye yağı ve kıyıp ayırdığınız soğanları koyun ve hafif kavurun Sonra domatesleri doğrayıp salçayı da sulandırarak ilave edin Tencerenin yarısına kadar su koyun ve bir taşım kaynatın Yoğurduğunuz eti elinizle normal büyüklükte yuvarlayın ve kaynayan suyun içine atın Patatesleri de dörde bölüp tencereye koyun yarım saat kadar pişmesini bekleyin Çukur yemek tabaklarında servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.