![]() |
Çintemani Formlu Pilav-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çintemani Formlu Pilav-Yemek TarifleriMALZEMELER 3 yemek tarifinin birleşiminden oluşmaktadır ![]() l ![]() MALZEMESİ : 1 çay bardağı pirinç 1 tane tavuk budu 1 yemek kaşığı nohut 1 tatlı kaşığı çekirdeksiz san üzüm 1 tane kayısı 1 tane küçük soğan 1 gr safran Dolmalık fıstık (1 tatlı kaşığı) Badem (1 yemek kaşığı) 3-4 tane top karabiber 3-4 tane top yenibahar 2 kaşık tereyağı 0,5 çay kaşığı toz zencefil Süsleme için kiraz domates HAZIRLANIŞI Tavuk budu haşlanır didiklenir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2 ![]() MALZEMESİ : 1 çay bardağı Amerikan Pirinç 1 tane tavuk budu 2 adet domates 0,5 yemek kaşığı salça 1 tane kırmızı biber 4-5 adet tane karabiber 4-5 adet tane yenibahar 1 adet küçük soğan 2 yemek kaşığı tereyağı HAZIRLANIŞI : Tavuk haşlanır ve didiklenir ![]() ![]() Küp doğranmış soğan tereyağında pembeleştirilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3 ![]() MALZEMESİ : 1 çay bardağı Amerikan Pirnici 1 tane tavuk budu 3-4 tane karabiber 3-4 tane top yenibahar 1 yemek kaşığı iç bakla 1 yemek kaşığı bezelye 1 yemek kaşığı şam fıstığı 1 yemek kaşığı kuru nane 2 yemek kaşığı tereyağ 5-6 dal dereotu 1 tane küçük kuru soğan HAZIRLANIŞI : Tavuk haşlanır, didiklenir, parçalanmış yenibahar ve karabiber eklenir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üç çeşit pilav dinlendikten sonra, servis tabağına 1 küçük kase safranlı pilav alınır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|