![]() |
Susuz Mantı Nasıl Yapılır, Susuz Mantı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Susuz Mantı Nasıl Yapılır, Susuz Mantı TarifiSusuz Mantı nasıl yapılır ![]() Susuz Mantı tarifi, Susuz Mantı tarifi, Susuz Mantı nasıl yapılır? , Susuz Mantı nasıl hazırlanır? Malzemeler : •Hamuru için : •2 su bardağı un •Tuz •Yeterince ılık su •İçi için : •150 gr kıyma •1 adet rendelenmiş soğan •Tuz, karabiber •4 çorba kaşığı margarin •Sos için : •1 Kase yoğurt •4 diş sarımsak •Kırmızı pul biber Tarif : •Unu eleyerek bir kaba alınız ![]() •Ilık su ve tuz ile yumuşak bir hamur haline gelene gelene kadar yoğurunuz ![]() •Yarım saatdinlendiriniz ![]() •Hamuru 10 eşit parçaya bölünüz ![]() •Oklava ile pasta tabağı büyüklüğünde yufkalar açınız ![]() •Margarini eritip, açtığınız yufkaların üzerine sürünüz ![]() •Yufkaları üst üste koyun, merdane ile açınız ![]() •Yufkadan istediğiniz büyüklükte kareler kesiniz ![]() •Kıymayı, rendelenmiş soğanı, tuzu ve karabiberi karıştırıp kestiğiniz kare hamurların içine koyunuz ![]() •Bohça gibi kapatın ve tepsiye diziniz ![]() •Üzerine yağ gezdirip, fırında kızarana kadar pişiriniz ![]() •Servis tabağına alıp, sarımsaklı yoğurt ve yağda kızdırılmış kırmızı pulbiberi gezdirip servis yapabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|