Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
afyon, paça, paçık, tarifleri, yemek, yöresi

Paça Paçık - Afyon Yöresi Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Paça Paçık - Afyon Yöresi Yemek Tarifleri




PAÇA (PAÇIK)

MALZEME:

Paça eti (Sığır, kuzu eti veya dil paçası) 2 kg

Tereyağı 1 çorba kaşığı

Afyon ekmeği 1 adet

Tuz 1 tatlı kaşığı

Süzme yoğurt 3 çorba kaşığı

Sarmısak 5 diş

YAPILIŞI:

Paçık (paça) eti, düdüklü tencerede üzerini örtecek kadar su ve bir tatlı kaşığı tuz ilavesiyle iki saat pişirilir Pişen etlerin kemikleri temizlenir Afyon ekmeği, küp şeker büyüklüğünde kesilerek servis tabağına döşenir Ekmekler üzerine paçanın suyu ve eti gezdirilir Üzerine sarmısaklı yoğurt dökülür Arzuya göre üzerine kızdırılmış tereyağı dökülebilir



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.