Paça Paçık - Afyon Yöresi Yemek Tarifleri |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Paça Paçık - Afyon Yöresi Yemek TarifleriPAÇA (PAÇIK) MALZEME: Paça eti (Sığır, kuzu eti veya dil paçası) 2 kg Tereyağı 1 çorba kaşığı Afyon ekmeği 1 adet Tuz 1 tatlı kaşığı Süzme yoğurt 3 çorba kaşığı Sarmısak 5 diş YAPILIŞI: Paçık (paça) eti, düdüklü tencerede üzerini örtecek kadar su ve bir tatlı kaşığı tuz ilavesiyle iki saat pişirilir Pişen etlerin kemikleri temizlenir Afyon ekmeği, küp şeker büyüklüğünde kesilerek servis tabağına döşenir Ekmekler üzerine paçanın suyu ve eti gezdirilir Üzerine sarmısaklı yoğurt dökülür Arzuya göre üzerine kızdırılmış tereyağı dökülebilir |
|