Zeytinyağlı Taze Bakla Tarifi Resimli |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağlı Taze Bakla Tarifi ResimliZeytinyağlı Taze Bakla Tarifi Resimli Zeytinyağlı Taze Bakla nasıl yapılır Zeytinyağlı Taze Bakla yapımı Zeytinyağlı Taze Bakla malzemeleri 600 gr taze bakla Yarım demet dereotu 1 çay bardağı zeytinyağı 1 silme tatlı kaşığı un 1 su bardağı oda sıcaklığında su Tuz 1 adet büyük boy kuru soğan 2 adet kesme şeker Zeytinyağlı Taze Bakla hazırlanışı Baklaları öncelikle temizce yıkayın Uçlarını kesin ve boylarına göre 2-3 parçaya bölün Bir tencerede yağı kızdırın ve küçük küçük doğranmış soğanları rengi sararana kadar bir miktar tuzla ve şekerle kavurun Tuz ve şeker soğanın çabuk sararmasını sağlar Baklaları ekleyin Tahta kaşıkla hepsini karıştırıp, tencerenin kapağını kapatın 10 dakika kadar baklaları sarartın Sürenin sonunda oda sıcaklığındaki suya 1 tatlı kaşığı unu ekleyin Topak kalmaması için iyice karıştırın Suyu, tencereye ekleyip, hafifçe tencereyi sallayın Tencerenin kapağını kapatın Baklaların boyutuna göre 50 -60 dakika kadar, tencerenin kapağını hiç açmadan orta ateşte pişirin Bu sürenin sonunda suyunu çekecek ve yağına kalacaktır Ocağın altını kapattıktan sonra baklalar soğuyana kadar bekleyin Servis tabağına alın Üzerine sızma zeytinyağı gezdirin ve ince doğranmış dereotu serpiştirerek servis yapın Yanına sarmısaklı yoğurt eklemeyi unutmayın |
|