Adana Usulü Baharatlı Ekmek Nasıl Yapılır |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Adana Usulü Baharatlı Ekmek Nasıl YapılırAdana usulü Baharatlı Ekmek nasıl yapılır (Bayram Çöreği-İftir) Malzemeler: l kg un, l paket margarin, l paket yedi türlü baharat, l kibrit kutusu maya, l bardak şeker, 2 adet yumurta, l bardak süt, yeterince susam ve çörekotu Hazırlanışı: Unun ortası açılır İçine şeker, süt, yumuşatılmış margarin, baharat ve maya konulur Mayalanması için yarım saat bekletilir Mayası gelen hamur 20 parçaya (bezilere) ayrılır Her bezi 1,5 cm kalınlığında açılarak üzerine yumurta sarısı sürülür ve susam, çörekotu karışımı serpilir Yağlanmış tepsiye dizilerek kızarmcaya kadar (fırın veya tandırda) pişirilir Bu çörek çok uzun süre bozulmadan saklanabilir |
|