Adana Usulü Setikli Ekmek Nasıl Yapılır |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Adana Usulü Setikli Ekmek Nasıl YapılırAdana usulü Setikli Ekmek nasıl yapılır Malzemeler: l kg setik, 2 bardak un, l çorba kaşığı Pakmaya Hazırlanışı: Setik 4 bardak su konulup pişirilerek soğumaya bırakılır Soğuduktan sonra tuz ve maya konularak karıştırılır Kulak memesi kıvamında yoğrulur Mayalanması için üzeri örtülerek sıcak bir yerde 1-2 saat bekletilir Hamur mayalanınca elma büyüklüğünde beziler yapılır 25 cm çapında ve metal para kalınlığında açılır Ekmek sacında çevrilerek pişirilir Sertleşmemesi için pişen ekmekler üst üste bir bezin arasına koyulur |
|