![]() |
Okullar Bugün Açılıyor |
![]() |
![]() |
#1 |
yesimciwciw
|
![]() Okullar Bugün Açılıyor![]() OKULLAR BUGÜN AÇILIYOR 2009-2010 eğitim öğretim yılı bugün başlıyor ![]() ![]() Öğrenciler üç ay süren yaz tatilinin ardından bugün 18 Haziran 2010'a kadar sürecek yeni eğitim öğretim yılı maratonuna başlayacak ![]() Okul öncesinde bu yıl 32 ilde zorunlu eğitime geçiliyor ![]() Amasya, Trabzon, Burdur, Rize, Nevşehir, Yalova, Kırklareli, Isparta, Çanakkale, Muğla, Karaman, Kırşehir, Bilecik, Tunceli, Düzce, Giresun, Edirne, Kilis, Bartın, Uşak, Karabük, Bolu, Artvin, Eskişehir, Ardahan, Kırıkkale, Çankırı, Sinop, Gümüşhane, Bayburt, Kütahya ve Samsun'da 5 yaş grubundaki tüm çocuklar "okullu" olacak ![]() Türkiye genelinde 1204 anaokulu, ilköğretim okullarında 40 bine yakın ana sınıfı bulunuyor ![]() ![]() İlköğretime bu yıl 1 milyon 307 bin çocuk kaydoldu ![]() ![]() Türkiye'de 32 bin 662 ilköğretim okulunda 10 milyon 428 bin çocuk okuyor ![]() ![]() ![]() ![]() Ders kitapları sıralarda hazır İlköğretim ve lise öğrencileri ile öğretmenlere, yarın 2009-2010 eğitim-öğretim yılı başlarken toplam 183 milyon 400 bin adet kitap ücretsiz dağıtılacak ![]() Ders kitaplarıyla birlikte Ulaştırma Bakanlığı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından hazırlanan "Güvenli İnternet Kullanımı İçin Tavsiyeler" isimli kitapçık da verilerek, öğrenciler internetin yanlış kullanımı konusunda uyarılacak ![]() 2009-2010 eğitim-öğretim yılından itibaren ise Açık İlköğretim ve Açık Lise kitapları ile özel azınlık okullarının ders kitaplarının da ücretsiz verilmeye başlanacak ![]() Bu arada, ders kitaplarının yanı sıra tüm ilköğretim öğrencilerine "Güvenli İnternet Sınav takvimi Bu eğitim öğretim yılının sonlarına doğru üniversiteye girişte getirilen yeni sistem de uygulanmaya başlanacak ![]() İki aşamadan oluşan sınavın ilki (Yükseköğretime Geçiş Sınavı-YGS) 2010 Nisan, ikinci aşaması (Lisans Yerleştirme Sınavları-LYS) da 2010 Haziran ayında gerçekleştirilecek ![]() YGS'ye tüm adaylar katılacak ![]() ![]() Haziran'ın ikinci yarısında gerçekleştirilecek LYS de Matematik, Fen Bilimleri, Edebiyat ve Coğrafya, Sosyal Bilimler ve Yabancı Dil alanlarında yapılacak ![]() ![]() 2009-2010 eğitim öğretim yılının ilk yarısı 22 Ocak 2010 günü sona erecek ![]() ![]() ![]() İSTANBUL'DA ALINAN ÖNLEMLER Trafik sorununun en yoğun yaşandığı il olan İstanbul çeşitli önlemler alındı ![]() - Toplu taşıma araçları 06 ![]() ![]() ![]() - Otobüs seferleri artırılacak ![]() - İSPARK'a ait park yerleri ücretsiz olacak ![]() - Taksim-Ayazağa metrosu seferleri 06 ![]() ![]() ![]() - Yaklaşık 7 bin polis görev alacak ![]() ![]()
|