Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
afyon, ekmek, kadayıfı, kaymaklı, tarifleri, yemek, yöresi

Kaymaklı Ekmek Kadayıfı - Afyon Yöresi Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaymaklı Ekmek Kadayıfı - Afyon Yöresi Yemek Tarifleri




KAYMAKLI EKMEK KADAYIFI

MALZEME:

Hazır ekmek kadayıfı 1 adet

Limon suyu Yarım adet

Toz şeker 3,5 kg

Kaymak Yeterince

Su 3 lt

YAPILIŞI:

Ön hazırlık olarak şeker, limon suyu ve su kaynatılarak şerbet hazırlanır Diğer tarafta, ekmek kadayıfı, pişirme tepsisinin içinde 10-15 dakika ılık su ile ıslatılır ve kabarması sağlanır Suyu süzülen ekmek kadayıfı ocağa konur Üzerine, hazırlanan sıcak şerbet dökülür Pişirme işlemi devam ederken, kadayıf ile tepsinin kenarı arasında biriken şerbet, kepçe yardımı ile kadayıfın üzerinde gezdirilir Bu işlem, kadayıf şerbetin tamamını çekinceye kadar devam eder Ekmek kadayıfı ters çevrilerek pişirilidiği tepsiden daha küçük bir tepsiye alınır Soğumaya bırakılırsoğuyunca üzerine kaymak konularak servis yapılır



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.