|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
baharatlı, sarımsaklı, tarifleri, tavukyemek |
![]() |
Baharatlı,Sarımsaklı Tavuk-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Baharatlı,Sarımsaklı Tavuk-Yemek TarifleriMALZEMESİ 1 adet büyük boy tavuk 15 adet taze patates 8 adet orta boy domates 6 yemek kaşığı sıvıyağı 20 diş sarmısak 1 demet maydanoz Yarım demet taze nane 4 adet adaçayı yaprağı 1 yemek kaşığı taze biberiye (yoksa dert değil) 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz TARİF Öncelikle tavuğu yıkayıp, kurulayalım ve üzerine tuzunu, karabiberini ekelim ![]() ![]() ![]() Daha sonra sıvıyağı büyük bir tencerede kızdıralım ve tavuğu yağda çevirerek kızartalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Son olarak, patatesleri yıkayıp, tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayalım ve kabuklarını soyalım ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Baharatlı,Sarımsaklı Tavuk-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Baharatlı,Sarımsaklı Tavuk-Yemek TarifleriBaharatlı Tavuk Mutfak: Türk Mutfağı Katagori: Tavuk ve Hindi Yemekleri Yapım Süresi: 40dk Servis: 4 Zorluk: Orta Yemeğin Malzemeleri : 4 adet tavuk göğsü 1 dal fesleğen 1 çorba kaşığı kimyon 1 çorba kaşığı beyazbiber 1 dal adaçayı 1 çorba kaşığı kırmızıbiber 1 tatlı kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber Sıvı yağ Sosun Malzemeleri : •1 adet kırmızı soğan •1 adet dolmalık kırmızı biber •1/2 salatalık •1 adet avokado •1 limonun suyu •1 tatlı kaşığı sirke Yemeğin Hazırlanışı : Fesleğen yapraklarını ve adaçayını ince kıyın ![]() ![]() Tavuk göğüslerinin üzerine bıçakla derin kesikler yapın ![]() ![]() ![]() ![]() Sosu için, küp şeklinde doğranmış biberi, ince kıyılmış soğanı ve küp şeklinde doğranmış salatalığı bir kaseye koyup karıştırın ![]() Avokadoyu soyup, çekirdeğini çıkardıktan sonra küp şeklinde doğrayın ![]() ![]() ![]() Sosu servis tabağına alın, üzerine kızarmış tavukları koyarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|