Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
adiyamanyemek, basalla, tarifleri

Basalla (Adiyaman)-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Basalla (Adiyaman)-Yemek Tarifleri




Malzemeler:
Bir kilogram kemikli kuzu kuşbaşı,
2 su bardağı ince köftelik bulgur,
1 su bardağı nohut,
1 yemek kaşığı biber salçası,
1 adet kuru soğan,
1 adet yumurta,
3 yemek kaşığı un,
3 yemek kaşığı nar ekşisi,
1 yemek kaşığı nane,
1 tatlı kaşığı pul biber,
1 tatlı kaşığı karabiber,
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:
Bir bardak suyla bulguru ıslatın, on dakika bekletip yoğurun Bulgur yumuşayınca un, yumurta, pul biber ve tuz ekleyin Elinizi arada suya batırarak yumuşak bir bulgur hamuru tutun Hamurdan, nohuttan büyük parçalar koparıp fıstık şekli verin Tüm bulgurlu hamuru aynı şekilde yapıp, bir kenarda bekletin Tencereye tereyağı, tavla zarı formunda doğranmış soğanı ve eti koyun Et suyunu bırakıp çekene kadar kavurun Nohut, biber salçası, pul biber, nane, karabiber, tuz ve sekiz bardak su koyup, kısık ateşte 50 dakika pişirin Kaynayan yemeğe nar ekşisi ve köfteleri atın Yemeğin suyu azalmışsa sıcak su ilave edebilirsiniz 20 dakika pişirdikten sonra da sıcak servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.