Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
antepyemek, kadayıf, sarma, tarifleri

Sarma Kadayıf (Antep)-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sarma Kadayıf (Antep)-Yemek Tarifleri




Gerekli malzeme:
2 yufka,
500 gr tel kadayıf
250 gr fıstık içi,
Tarçın
Şerbet için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su

Yapilisi:

Yufkaları sekizer parçaya bölün İki parçayı üst üste yerleştirip arasına tel kadayıf ve fıstık içi ilave ederek rulo şeklinde sarın
Sarma kadayıfları yağlanmış fırın tepsisine dizin Önceden ısıtılmış 150 derecedeki fırında pişirin
Ayrı bir kapta su ve şekeri kaynatıp şerbeti hazırlayın Sıcak sarma kadayıfların üzerine gezdirerek dökün Soğuyunca üzerine tarçın serperek servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.