![]() |
Ağrı Usulü Abdigör Köftesi Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ağrı Usulü Abdigör Köftesi Nasıl YapılırAğrı usulü Abdigör Köftesi nasıl yapılır ![]() Malzemeler 1 kg dana bonfile 2 adet yumurta 1 adet soğan 2 çorba kaşığı karabiber 2 çay kaşığı kırmızı tozbiber 2 paket toz bulyon 500 gram tereyağı 1 kg baldo pirinç, tuz Garnitür için 2 adet patlıcan 250 gram sivri biber 1 bağ maydanoz, 1 kg domates Tarifi Bonfileleri, yöreye ait taş üzerinde tahta tokmakla 25 dakika sinir ve yağları ayrılacak şekilde dövün ![]() Ete 2 tatlı kaşığı tuz ekleyin ![]() 25 dakika daha dövün ![]() Dövme işlemi bittikten sonra, macun kıvamına gelen ete, ince kıyılmış soğan, karabiber, tozbiber, yumurta ve un ekleyip yoğurun ![]() ![]() 2 tatlı taşığı tuz ekleyin ![]() Kaynamaya yakın suya 1 paket toz bulyon atın ![]() Köftelik malzemeden ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, ıslak avucunuzla şekil verin ve suya atın ![]() Tencerenin kapağını kapatıp, 20-25 dakika harlı ateşte pişirin ![]() Köfteler piştikten sonra, suyunu süzün ![]() Tencereye 150 gram tereyağı koyun ![]() Yıkanmış pirinç, 1 paket toz bulyon ve su ekleyin ![]() 2 tatlı kaşığı tuz ilave edip, pişmeye bırakın ![]() Demlenen pilavı havuz şeklinde tabaklara koyun ![]() Köfteleri, tereyağında kavurun ![]() Servis tabağına pilavı havuz şeklinde açın ![]() Üzerine köfteleri bırakın ![]() Diğer tarafta daha önceden hazırlanıp, kabuğu soyulmuş ve ufak doğranmış 50 gram tereyağında sote edilmiş domates sosunu ilave edin ![]() Garnitürle süsleyerek servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|