Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
karnıyarık, pratik, tarifiyemek, tarifleri, türk, usülü

Pratik Türk Usülü Karnıyarık Tarifi-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pratik Türk Usülü Karnıyarık Tarifi-Yemek Tarifleri




Pratik Türk Usülü Karnıyarık Tarifi






Malzemeler :

• 6 adet orta boy patlıcan
• 2 adet soğan
• 3 adet domates
• 250 gr kıyma
• 1/3 bardak çiçek yağı
• 2 çorba kaşığı margarin
• 1 bardak et suyu
• 1/2 demet maydanoz
• Karabiber
• Tuz
Hazırlanışı :Patlıcanları alaca soyup ortalarından ikiye ayırın Sonra, içinde bol tuz bulunan suya atarak yarım saat bekletin Patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp bol suda yıkayın ve kevgire çıkarınBir kenarda domateslerin kabuklarını soyun 6 dilim kestikten sonra gerisinin çekirdeklerini çıkartıp küçük parçalara doğrayınSoğanları zar şeklinde doğrayın Bir tavada çiçek yağını kızdırıp bir bezle kuruladığınız patlıcanları hafif pembemsi bir renk alana kadar kızartın



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.