![]() |
Ramazan Sofraları İçin Kayseride Yapılan Yemekler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ramazan Sofraları İçin Kayseride Yapılan YemeklerRamazan sofraları için Kayseride yapılan yemekler KAYSERİ Türkiye’de sucuk ve pastırma üretiminin merkezi olarak bilinen Kayseri’de ramazan ayında iftar sofralarında en çok sucuk içi tüketiliyor ![]() Kıyma haline getirilmiş etin toz biber, kimyon, sarımsak, tarçın, karabiber gibi baharatlarla yoğrulmasıyla hazırlanan sucuk içi, soğuyup donmaması için iftar vaktine az zaman kala tavada pişirilip sofraları süslüyor ![]() ![]() Ramazan ayında Kayseri ve çevresinde hamur ağırlıklı yiyecekler tercih ediliyor ![]() ![]() Sahurda ise gün boyu tok tutacağı için kete veya elde yapılan bir tür makarna olan “erişte” tercih ediliyor ![]() ![]() Ramazan boyunca tahin helvası, pekmez, hurma, çömlek peyniri, pastırma, bamya, yaprak sarması, kesme çorba, aşmakarna, yağlama, su böreği, içli köfte de sıkça tüketiliyor ![]() |
![]() |
![]() |
|