![]() |
Arabaşı (Yozgat)-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arabaşı (Yozgat)-Yemek TarifleriArabaşı (Yozgat) Hamur İçin : Bir ölçü Un 6 Ölçü Su Tuz Çorba İçin: Tavuk veya Hindi Bir Kaşık Yağ, Bir Kaşık Salça, Tuz,karabiber, Kırmızı Biber, Bir Miktar Un Hazirlanisi: Altı ölçek su bir kapta kaynamaya bırakılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Diğer taraftan altı kaşık un bir kaşık yağ ile birlikte hafif ateşte pembeleşinceye kadar kavrulur ![]() ![]() ![]() Soğumaya bırakılan hamur ıslak bir bıçakla baklava dilimleri şeklinde kesilir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|