Börek Çorbası (Kayseri)-Yemek Tarifleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Börek Çorbası (Kayseri)-Yemek TarifleriBörek Çorbası (Kayseri) Malzemeler: 1 adet yumurta 1 çay bardağı su 1 tutam tuz alabildiği kadar un İçi İçin; 100 gr kıyma 1 adet orta boy kuru soğan 10-12 dal maydanoz Çorba harcı için: 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek 2 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı salça 1 tatlı kaşığı tuz 1 çorba kaşığı kuru nane 8 su bardağı su Hazirlanisi: Un, yumurta su ve tuzdan okuşan sert bir hamur yapılır 15-20 dakika dinlendirilir Kıyma ince kıyılmış maydanoz ve rende soğan karıştırılarak iç hazırlanır, hamur unlu zeminde mantı kalınlığında açılır, birer parmak eninde kare şeklinde kesilir Üzerlerine birer tutam iç konur, bohça gibi kaynatılır Su kaynatılır, bohçalar suya atılır Mercemek de eklenir 5 dakika kaynatılır Diğer taraftan tereyağı eritilir, salça eklenir, karıştırılır Çorbaya katılır, bir taşım kaynatılır, üzerine kuru nane serperek servise sunulur![]() |
|
|
|