![]() |
Ramazan Sofraları İçin Aydında Yapılan Yemekler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ramazan Sofraları İçin Aydında Yapılan YemeklerRamazan sofraları için Aydında yapılan yemekler AYDIN Aydın’da ramazan aylarında sofralarda en çok keşkek, yuvarlama, yavru kavurma ve sini böreği tercih ediliyor ![]() Aydın’da ramazan ayında sofraları süsleyen yemeklerin başında keşkek geliyor ![]() Kıyma, un, karabiber, biber salçası, kırmızı biber, margarin, sıvı yağ, et suyu ve tuz karışımıyla yapılan yuvarlama da ramazan sofralarında yer alıyor ![]() Tavuk, Bursa biberi, zeytinyağı soğan ve kırmızı toz biberle yapılan yavru kavurma, ramazan ayında en çok tercih edilen yemekler arasında bulunuyor ![]() Ramazan ayında, yanında çay ve ayranla çok tercih edilen sini böreği, kesikli pırasa, ısırgan otu ile yarım saatte yapılıyor ![]() ![]() Tavuk haşlanan suya kavrulmuş un ve bol miktarda acı biber konulmasıyla hazırlanan arabaşı çorbası da ramazanın vazgeçilmezlerinden ![]() |
![]() |
![]() |
|