Kayseri Köftesi-Yemek Tarifleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kayseri Köftesi-Yemek TarifleriKayseri Köftesi MALZEMELER: 500 gr patates 1,5 çorba kaşığı yağ 500 gr kıyma 1 adet soğan 3 ince dilim bayat ekmek 1/4 bardak süt 1 yumurta 1 demet maydanoz 2 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kimyon 1/2 çay kaşığı yenibahar 2 domates Sos için: 1 su bardağı sıcak su 3 kaşık salça YAPILIŞ TARİFİ: Patatesleri soyup 1 cm kalınlıkta dilimleyin Yağlanmış bir tavaya dizin Ağzını kapatıp rengi dönecek kadar kızartın Bir tarafa bırakın Ekmek dilimlerini süte batırarak yumuşatın, daha sonra da iyice sıkıp derince bir kabın içerisine koyun Bu kaba kıymayı rendelenmiş soğanı, yumurtayı, incecik kıyılmış maydanozu, ve baharatları koyup iyice karıştırıp, yoğurun Karışımı 12 parçaya ayırın Yuvarlak ve yassı köfteler yapın Et köftelerinin boyutlarını patateslerin boyutlarına göre ayarlayın Patateslerin üzerine dizin Et köftelerinin üzerine dilimlediğiniz domatesleri koyun Orta hareretli fırında 30 dakika pişirin Salçayı suda eritip köftelerin üzerine gezdirin Tekrar fırına sürüp 10 dakika daha pişirin Fırından alıp maydanozla süsleyip sıcak servis yapın![]() |
|
|
|