|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
gaziantep, meşhur, tarifleri, yemekleriyemek |
![]() |
Meşhur Gaziantep Yemekleri-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meşhur Gaziantep Yemekleri-Yemek TarifleriKIYMA KEBABI MALZEME; 400 gr kebaplık et 100 - 150 gr ![]() Arzuya göre kırmızı biber Karabiber ve tuz ![]() TARİFİ: Et kuyrukla birlikte zırhla kıyılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Meşhur Gaziantep Yemekleri-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meşhur Gaziantep Yemekleri-Yemek TarifleriPATLICAN KEBABI MALZEME; 1 ![]() ![]() 1 kg ![]() 5-6 adet domates 5-6 adet yeşilbiber Karabiber Tuz TARİFİ; Patlıcanlar yıkanıp sapları kesildikten sonra 2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Meşhur Gaziantep Yemekleri-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meşhur Gaziantep Yemekleri-Yemek TarifleriGAZİANTEP USULÜ LAHMACUN MALZEME; 1 kg ![]() 1,2 kg ![]() 5 bağ maydanoz 200 gr ![]() 100 gr ![]() 1 yemek kaşığı biber salçası Karabiber,tuz TARİFİ: Taze maydanozlar yaprak yaprak ayrılır temizlenir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Meşhur Gaziantep Yemekleri-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meşhur Gaziantep Yemekleri-Yemek TarifleriEKŞİLİ UFAK KÖFTE MALZEME; Çorbası için; 750 gr ![]() 1 ![]() 1 yemek kaşığı domates Sal ![]() 3-4 diş sarımsak-1 yemek kaş ![]() 2 limonun suyu-Yeterince su Köftesi için; 500 gr ![]() ![]() 2 adet kurusoğan-Tuz,karabiber,kırmızıbiber Yağ,nane TARİFİ: Simit önce su ile biraz ıslatılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Meşhur Gaziantep Yemekleri-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meşhur Gaziantep Yemekleri-Yemek TarifleriEZOGELİN ÇORBASI MALZEME; 500 gr ![]() 1 ilikli kemik yada 1tablet et suyu-1 kuru soğan 1 adet patates-8 bardak su Yarım limon suyu-Tuz Sos için;50 gr ![]() 50 gr ![]() 25 gr ![]() 50 gr ![]() 20 gr ![]() ![]() Margarin-4 bardak su TARİFİ: Mercimekler iyice yıkandıktan sonra bir tencerede kemik yada et suyu,soyulmuş patates (bütün olarak),soyulmuş soğan (bütün olarak),limon suyu,tuz ve 8 bardak su ile ocağa alınır ![]() ![]() ![]() Sosun Hazırlanması;Bir tencerede margarinle,ince kıyılmış soğan ve sarımsak soldurulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Meşhur Gaziantep Yemekleri-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meşhur Gaziantep Yemekleri-Yemek TarifleriSÜZME MERCİMEK ÇORBASI MALZEME; 250 gr ![]() 25 gr ![]() 50 gr ![]() 50 gr ![]() kızarmış ekmek 1 adet patates 1 adet soğan-1 adet limon 2 adet ilikli kemik 50 gr ![]() 5 bardak su-Tuz,kimyon,kırmızıbiber Bir tencereye yıkanmış olan mercimek ve ilikli kemik konur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Meşhur Gaziantep Yemekleri-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meşhur Gaziantep Yemekleri-Yemek TarifleriMERCİMEKLİ PİLAV MALZEME; 500 gr ![]() 50 gr ![]() 2 yemek kaşığı biber ve domates salçası 1 yemek kaşığı kırmızı biber Yarým su bardağı zeytinyaðý 2 lt ![]() Biraz tuz Mercimek bol suda 5-6 kez yıkanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Meşhur Gaziantep Yemekleri-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meşhur Gaziantep Yemekleri-Yemek TarifleriMALTIHALI KÖFTE MALZEME; 6 bardak kırmızı mercimek 3 bardak simit (ince bulgur) 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası 2 tane kuru soğan 1 bardak sıvı yağ 2 demet maydanoz 250 gr ![]() 250 gr ![]() Tuz,karabiber,su TARİFİ: Kırmızı mercimek üzerine 2 parmak geçecek şekilde su ile ocağa konur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Meşhur Gaziantep Yemekleri-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meşhur Gaziantep Yemekleri-Yemek TarifleriKISIR KÖFTESİ MALZEME; 1 yemek kaşığı domates salçası 2 su bardağı ince bulgur (simit) 2 su bardağı sıcak su 1 yemek kaşığı biber salçası 1 demet maydanoz 4 adet taze soğan,4 adet taze sarımsak 1 adet kuru soğan,1 çay kaşığı karabiber 2 yemek kaşığı nar ekşisi 1 tatlı kaşığı kuru nane,1 yemek kaşığı pul biber 1 su bardağı zeytinyağı,tuz TARİFİ: Kabın içine simit ve tuz konur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Meşhur Gaziantep Yemekleri-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meşhur Gaziantep Yemekleri-Yemek TarifleriYAĞLI KÖFTE MALZEME; 500 gr ![]() 1 adet kuru soğan,1-2 adet domates 4-5 diş sarımsak,2 adet yeşil biber 2 adet taze kırmızı biber 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası Yarım çay kaşığı yeni bahar,tarçın,karabiber Yarım yemek kaşığı tatlı toz biber 1 yemek kaşığı sade yağ veya margarin Yarım çay bardağı zeytinyağı,Az su ve tuz TARİFİ: Geniş bir kaba köftelik bulgur konur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Meşhur Gaziantep Yemekleri-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meşhur Gaziantep Yemekleri-Yemek TarifleriANTEP SALATASI MALZEME; 5 adet domates 3 adet kurusoğan 1 baş sarımsak 1 baş maydanoz 3 adet yeşilbiber 1 adet limon 1 adet salatalık turşusu Pulbiber,kuru nane,tuz,sumak ekşisi Nar pekmezi TARİFİ; Domates,kurusoğan,sarımsak,maydanoz ve yeşilbiber ince ince doğranırİçine tuz,limon,biber,nane,sumak ekşisi ve nar pekmezi konarak servise hazır hale getirilir --->: Meşhur Gaziantep Yemekleri frmacil sayfa 2iki --->: Meşhur Gaziantep Yemekleri |
![]() |
![]() |
|