Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hanımlar, haydi, peynir, tarifleri, yapalımyemek

Haydi Hanımlar Peynir Yapalım!-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Haydi Hanımlar Peynir Yapalım!-Yemek Tarifleri






Haydi Hanımlar Peynir Yapalım!

Malzemelerimiz:

1 lt Süt

1/2 çay bardağından birazcık az sirke (sirke yerine limon ile de deneyebilirsiniz)

1 çay kaşığı tuz

çorba tenceresi (kapağına ihtiyacımız olmayacak

Yapılışı :

q Önce sütümüzü bir tencereye boşaltıp, kaynaması için ocağımıza alıyoruz

q Sütümüz kaynamaya başlamak üzereyken ocağımızı kapatıyoruz ve hemen sirkemizi döküp ve karıştırıyoruz Sirkemizi döker dökmez göreceksiniz ki yavaş yavaş sütümüz pelteleşmeye başlayacak

q 1 dakika kadar sütü karıştırdıktan sonra 15 dakika kadar beklemeye alıyoruz(kapak kapatmayın)

q Bu sürenin sonunda tekrar ocağımıza alıp, kısık ateşte 20 dakika kadar kaynatıyoruz(kapak kapatmayın)

q 20 dakika sonra ocağımızın altını kapatıyor ve tenceremizi soğuması için bir kenarda beklemeye alıyoruz ( ve yine kapak kapatmıyoruz )

q Soğumuş olan sulu peynirimize tuzunu ilave edip karıştırdıktan sonra bir mutfak tülbentine alıyoruz ve iyice sıkarak suyunu süzüyoruz Süzülen bu suyu evde kepekli ekmek yapımında kullandım(çok lezzetli ve besleyici oluyor!) Siz de bu süzülen suyu bir küçük kapta buzdolabında muhafaza edebilir, hamur işlerinizde kullanarak(malzemedeki sütün yerine veya sütün yarısı kadar), poğaçalarınızın, açmalarınızın ya da ekmeklerinizin besleyiciliğini ve lezzetini arttırabilirsiniz

Süzülen peynirimizi güzelce tülbentin içerisinde top şeklinde elimiz ile sıkıştırıyor ve bir yandan da iyice süzülmesini temin ediyoruz ancak bu işlemi yaparken tülbentimizi sıkarken delmemeyei patlatmamaya dikkat ediyoruz =) Yumuşak hareketler ile sabırla tülbentteki peyniri süzdükten sonra, itinalı bir şekilde tülbentimizi açıyor ve bir kâseyi peynirimizin üzerine kapatıp kâseyi ters çeviriyoruz Böylece peynirimiz dağılmadan kasemize gelmiş oluyor =)

q Keskin bir bıçağı sıcak suda tutup kuruladıktan sonra peynirimizi dilim dilim kesebiliriz

Bu peyniri börek içlerinde, makarnalarda kullanabilirsiniz

Bir daha ki denememde,

sütü kaynatırken tencerenin içine bir kutu kadar sıvı krema

(veya biraz tereyağı)koymayı düşünüyorum Sanırım bu şekilde kahvaltılık olarak yenilebilecek bir peynir oluşabilir

Diğer aşamaları aynen uygulayıp,

en sonunda da bir-iki gün tuzlu salamura içerisinde

bekletmek istiyorum inşaallah

Bakalım sonuç ne olacak? =)

Afiyet Olsun

Bereketli Günler


Alıntı Yaparak Cevapla

Haydi Hanımlar Peynir Yapalım!-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Haydi Hanımlar Peynir Yapalım!-Yemek Tarifleri




Mozarella Peyniri Nasıl Yapılır?

Yukarda adı geçen yemek tarifinin sesli hali

Youtubeden alınan tarifinin klibi

Yukardaki konu nun videosu

Video Youtubeden alınmış konunun tanıtımıdır,

kanuni hak veya telif hakkı doğuyorsa lütfen bize bildirin


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.