Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kültürel, meşhur, sinop, tarihi, yemekleri, özgü, şehrinin

Sinop Şehrinin Kendine Özgü Bütün Tarihi Kültürel Ve Meşhur Yemekleri

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sinop Şehrinin Kendine Özgü Bütün Tarihi Kültürel Ve Meşhur Yemekleri




Sinop Şehrinin Kendine Özgü Bütün Tarihi Kültürel Ve Meşhur Yemekleri

Sinop Yöresine Ait Yemek İsimleri Ve Yapılışları

İçi Etli Hamur (Kulak Hamuru)

Yumurta, tuz ve suyla sert bir hamur yoğurulur ve pazılara ayrılır Oklavayla yeterince incelikte açılır ve orta büyüklükte karelere bölünür Karelerin içine kıyma, soğan, tuz ve karabiberden oluşan karışımdan konur Üçgen şeklinde katlanarak uzun uçları biraraya getirilir Katlanan mantılar kaynayan tuzlu suya atılır Bir iki taşım kaynadıktan sonra pişip pişmediği kontrol edilerek tencerenin altı kapatılır ve yapışmaması için üzerine soğuk su dökülür İki ayrı tabağa alınan mantılardan birinin üzerine sarımsaklı yoğurt, diğerine de ceviz serpilir Üzerlerine kızdırılmış tereyağ dökülür

Nokul

Un, su, tuz karışımıyla kulak memesi yumuşaklığında mayalı bir hamur yoğurulur Orta büyüklükte pazılara bölünür, oklavayla açılır Diğer tarafta ince doğranmış soğanlar yağla sararıncaya kadar kavrulur Kıyma, karabiber ve tuzla içi hazırlanır Açılan yufka yağlanır, üzerine hazırlanan içten bir miktar konup dağıtılır ve yufka içle birlikte rulo şeklinde yuvarlanır Kızdırılmış ve yağlanmış tepsiye nokullar döşenir ve pişirilir İç malzemesi olarak üzüm ceviz karışımı ya da süzme yoğurt da konulabilir

Mısır Çorbası

Çorbalık mısır ve barbunya akşamdan soğuk suyla ıslatılır Soğan kavrulur, kemikli et eklenir Bu kavrulan karışıma ıslatılmış mısır ve barbunya da konur Üzerini kapatacak kadar soğuk su eklenerek kısık ateşte pişirilir

İçli Tava

Hamsiler ayıklanır, kılçıkları da çıkarılır Diğer tarafta soğanlar kavrulur, pirinç eklenir ve pirinç de biraz kavrulur Tuz, karabiber ve şeker de eklenerek üzerini kapatacak kadar su konularak pişirilir Pilav suyunu çekince maydanoz, dereotu, nane konularak demlenmeye bırakılır Sırtları unlanan hamsiler yağlanmış tavaya sırtları gelecek ve tavanın her yerini kapatacak şekilde dizilir Dinlenmiş pilav bunun üzerine dökülür ve yerleştirilir Kalan hamsiler pilavı tamamen kapatacak şekilde dizilir Kısık ateşte çevire çevire pişirilir Altı piştikten sonra ters yüz yapılarak üst tarafı pişirilir



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.