![]() |
Kıymalı Karnabahar Graten |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kıymalı Karnabahar GratenKıymalı Karnabahar Graten Malzemler 1 küçük karnabahar 150 gr kıyma 1 soğan, yemeklik doğranmış 1 çorba kaşığı domates püresi 1 tatlı kaşığı salça 4 çorba kaşığı zeytinyağı tuz, karabiber 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi 2 çorba kaşığı margarin 1,5 çorba kaşığı un 2,5 su bardağı süt Yapılışı Düdüklü tencerede zeytinyağını ısıtın ve kıymayı içine atıp kavurmaya başlayın, kavrulan kıymanın peşine soğanları da ekleyip kavurma işlemine devam edin ![]() ![]() ![]() Süre dolduktan sonra düdüklü tencerenin kapağı açılabilir duruma geldikten sonra, yıkanmış ve parçalara ayrılmış karnabaharları tencereye aktarın, tuzunu ve karabiberini de döktükten sonra, eğer tencerenin dibinde su varsa eklemeyin, yoksa, yaklaşık 1 çay bardağı kadar sıcak su daha ilave edin ![]() ![]() ![]() ![]() Kıymalı karnabaharı bir fırın kabına aktarın, diğer tarafta sosunu hazırlayın ![]() Bunun için, başka bir tencereye margarini eritip unu ekleyin ve unun kokusu gidene kadar karıştırarak pişirin ![]() ![]() ![]() Pişen sosu, karnabaharların üzerine yayarak dökün, en üstüne de kaşar peynirlerini serpiştirin ![]() Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında, üzeri kızarana kadar pişirin ![]() Afiyet olsun ! |
![]() |
![]() |
|