Kaz Pilavı - Ardahan Yöre Yemekleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kaz Pilavı - Ardahan Yöre YemekleriKAZ PİLAVI MALZEME: Kaz 1 adet İri bulgur 3 su bardağı Su 10 su bardağı Tuz YAPILIŞI: Kazı bol su ile yıkayarak tuzunu atmasını sağlayın 10 bardak su ile birlikte tencereye koyun, bir taşım kaynatıp köpüğünü alın Orta ateşte yaklaşık 40-45 dakika haşlayın Süzdürerek sudan çıkarıp 8 parçaya ayırın Kazın pişme suyunun 6 bardağını temiz bir tencereye süzdürün Bir taşım kaynatın Bulguru yıkayıp süzdürerek kaynamakta olan kaz suyuna salın Tuzunu ayarlayıp tekrar kaynatın Ateşi kısıp, kapağını kapatarak yaklaşık 115-20 dakika bulgur suyu çekinceye kadar pişirin Pişen pilavı ateşten alın Tencerenin ağzına bir kağıt havlu yerleştirin Kapağını kapatarak yaklaşık 10 dakika dinlenmeye bırakın Pilavı tahta bir kaşıkla ezmeden karıştırıp, bir servis tabağına aktarın Üzerine kaz parçalarını koyarak servis yapın![]() |
|
|
|