![]() |
Fırında Soslu Dana Bonfile |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fırında Soslu Dana BonfileFırında Soslu Dana Bonfile Malzemeler 1 bütün bonfile 2 çorba kaşığı hardal (tercihen dijon) 2 adet soğanın suyu 1 kase arpacık soğan 6 diş sarımsak, küçük doğranmış 1 su bardağı kırmızı şarap 1 çay bardağı zeytinyağı 2 çorba kaşığı krema 1 çorba kaşığı tepeleme tereyağı 1 çay kaşığı tozşeker tuz, karabiber Yapılışı Elinizde varsa iri bir buzdolabı poşetine (veya başka temiz bir poşet de olabilir veya poşet yoksa bir kap da olabilir) eti koyun, üzerine soğan suyunu, hardalı, zeytinyağını ve bolca karabiberi ekleyin ![]() ![]() Poşeti güzelce kapatın veya kap kullandıysanız ağzını streç film ile kaplayın ![]() ![]() Bekletme işlemi bittikten sonra eti sosuyla birlikte fırın kabına koyup tuzlayın ve önceden 200 derecede ısınmış fırında yaklaşık 50 dakika kadar pişirin ![]() Arpacık soğanları soyup kısık ateşte tereyağı ile birlikte karamelize olana kadar kısık ateşte kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Etin pişme süresi fırınınıza göre değişir, etinizi fırınayken sık sık takip etin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|