Acili Güveç - Aydın Yöresi Yemek Tarifleri |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Acili Güveç - Aydın Yöresi Yemek TarifleriACILI GÜVEÇ MALZEME: Kuşbaşı koyun eti 1 kg Soğan 3 baş Domates 5 adet Maydanoz 1 demet Acı sivribiber 5-6 adet Tuz Yeteri kadar Biber Yeteri kadar Su Yeteri kadar YAPILIŞI: İki adet soğanı kuşbaşı doğrayın Dört adet domatesi dörde bölün Güvece bir sıra et, bir sıra domates ve soğan koyup kat kat istif edin Üstüne ince doğranmış maydanoz örtün Son kalan soğanı yuvarlak yuvarlak doğrayıp, üzerine döşeyin Domatesi de halka halka doğrayıp soğanların üstünü örtecek kadar su koyun Fırına sürün Suyunu çekince sıcak suyla takviye edin Bu şekilde iki saat pişirin Fırından aldıktan sonra üstüne kararmış domates ve soğanları alıp sıcak ikram edin |
|