Kıymalı Kabak Dolması-Yemek Tarifleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıymalı Kabak Dolması-Yemek TarifleriKullanılan malzemeler :Süre 35 dk Zorluk Derecesi: kolay Kaç Kişilik 6 1 Kg dolmalık kabak 2 Çorba kaşığı dolmalık pirinç 300 Gr orta yağlı kıyma 2 Adet büyük boy domates 2 Adet soğan 1 Çorba kaşığı z yağYarım demet maydanoz Yarım demet dereotu[*]Yeteri kadar tuzTarifin Hazırlanışı* Kabakların üzeri kazınarak temizlendikten ve sert olan sap kısımları kesilip atıldıktan sonra yıkanır ![]() * Özel oyacak veya bıçak yardımıyla içleri oyulur,kabakları yarmamaya dikkat edilmelidir ![]() * İç harcı için kıymaya,ayıklanıp yıkanmış pirinç,kabuğu soyulup çekirdekleri çıkartıldıktan sonra küçük küçük doğranmış domatesler,rendelenmiş soğan,ince ince doğranmış maydanoz ve dereotunun yarısı katılır ![]() * Yeteri kadar tuz serpilerek harç iyice karıştırılır,fazla sıkı olmayacak biçimde kabaklara doldurulur ![]() * Dolmaların ağzı birer kabak veya domates parçasıyla kapatılarak düzenli bir biçimde tencereye dizilir ![]() * Üstünü örtecek kadar su koyup z yağ ilave edildikten sonra orta ateşte pişirilir![]() * Kabaklar yumuşayıp içlerindeki pirinç pişince ateşten indirilir,dolmalar servis tabağına yerleştirilir [*]* Kalan dereotu dolmaların üzerine serpiştirildikten sonra tencerede kalan suyu da gezdirerek dökülür ve sıcak sıcak servis yapılır![]() |
|
|
|