![]() |
Tas Pilavı-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tas Pilavı-Yemek TarifleriTas Pilavı-Yemek Tarifleri MALZEMELER 1 kg kuşbaşı et 1 kg arpacık soğanı 1 kg pirinç 1 adet havuç 100 gr tereyağı 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 çay kaşığı karabiber 1 ½ çay kaşığı tuz HAZIRLANIŞI Tereyağının 3/2’sini eritin ve etleri yaklaşık 4-5 dakika kavurun Havuçları ince ince kıyın ve arpacık soğanları ile birlikte ekleyin Salçaları, biberi ve tuzu da ekleyerek 6-7 dakika kadar daha pişirin Büyük bir tepsiye etin piştiği tencereyi ters çevirin Tencerenin buharla havaya kalkmaması için üzerine ağır bir şey koyun Tepsiye 7-8 su bardağı su koyun ve kısık ateşte yaklaşık 50 dakika pişirin Pişen yemeğin suyunu süzün Tencereyi ters çevirin, süzülmüş suyu tencereye alın ve 2 litreye tamamlayarak kaynatın Pirinçleri suya atın Piştikten sonra 8-9 dakika dinlendirin ve kalan tereyağını eritip üzerinde gezdirin Pilavı servis tabağına aldıktan sonra etli karışımı üzerine dökün ve cacıkla birlikte servis yapın AFİYET OLSUN ! |
![]() |
![]() |
![]() |
Tas Pilavı-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tas Pilavı-Yemek TarifleriHİCAZ PİLAVI ( 4-6 kişilik ) Malzemeler : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Soğanları ayıklayın ![]() ![]() 75 gr ![]() ![]() ![]() Pirinçleri yıkayıp sıcak su ile ıslatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|