Çökertme (4 Kişilik) Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çökertme (4 Kişilik) TarifiÇökertme (4 Kişilik) MALZEMELER 400 gr Dana Kontrfile8 Orta Boy Patates Kızartmak İçin Sıvı Yağ 2 Çay KaşığıKarabiber 2 Çay Kaşığı Kimyon 2 Çay Kaşığı Kırmızıbiber 400 gr Süzme Yoğurt 6 Diş Sarmisak 100 gr Tereyağı Tuz HAZIRLANIŞI Sarmısakları dövün ve süzme yoğurt ile karıştırın![]() Patatesleri soyup yıkadıktan sonra kurulayın Rendeleyip kızgın yağda kızartın ve kevgirle alın Geniş bir servis tabağına yayın Üzerine süzme yoğurdu dökün![]() Tavada tereyağını eritip tuz ilave ederek ılık bir ortamda bekletin ![]() Etleri kömür ızgarasında pişirin Çubuk şeklinde kesip ılık tereyağında baharatlarla birlikte 8-10 dakika pişirin Etleri süzme yoğurdun üzerine yerleştirin![]() Tabağı turp, yeşil biber ve domates ile süsleyip sıcak olarak servis yapın ![]() |
|
|
|